Kamerkoor Canteklaer - Toondichteressen

Om te laten horen wat een rijkdom aan composities vrouwen door de eeuwen heen schreven, zingt Kamerkoor Canteklaer op en rond internationale vrouwendag koormuziek van vrouwelijke componisten uit uiteenlopende perioden en landen.

Beginnend in de 12e eeuw met muziek van Hildegard von Bingen, via Fanny Hensel-Mendelssohn en Clara Schumann in 19e eeuws Duitsland, naar de 20e eeuw met Meredith Monk in de Verenigde Staten en Chen Yi in Taiwan, tot Yulia Petrenko en Marija Smelkova in Bulgarije en Helen Ostafew in het Verenigd Koninkrijk in de 21e eeuw. Zie hier de rijke schakering aan composities van toondichteressen: zeker geen franje!

De Cultuurvrienden Oude Blasius nodigen vrouwen en anderen van harte uit om kennis te maken met deze veelal onbekende koormuziek van vrouwelijke componisten! Op zaterdagavond 7 maart, 19:30 uur, Oude Blasius Delden.

Het Enschedese Kamerkoor Canteklaer telt ongeveer 24 geschoolde amateurzangers. Het koor zingt klassieke muziek uit diverse stijlperioden en brengt twee keer per jaar concerten met nieuw repertoire. In 2019 werd het 30-jarig jubileum gevierd. Dirigent Iassen Raykov leidt het koor. Hij is behalve dirigent van Kamerkoor Canteklaer ook dirigent van Vocaal Ensemble La Colombe, Toonkunstkoor Caecilia Zwolle, Toonkunstkoor Emmen en van het projectkoor Kanaljerood en is cantor/organist in de Stiftskerk te Weerselo.

Kamerkoor Canteklaer heeft al vaker gezongen in de concertserie van de Cultuurvrienden in Delden. In 2017 met een programma van motetten van J.S. Bach, in 2018 met het kerstconcert onder de titel ‘Feest van licht’. En nu dan, in het kader van internationale vrouwendag, een programma vol werken van vrouwelijke componisten.

Voor gedetailleerde informatie over het programma Toondichteressen kijk je op de website cultuurvrienden-oudeblasius-delden.nl.

De entree bedraagt voor leden € 7, voor niet-leden € 10 in de voorverkoop en € 12 aan de kassa. Je kunt het totaalbedrag overmaken naar rekeningnummer NL45 RABO 0317 6914 14. Losse kaarten zijn ook te verkrijgen bij The Readshop Express, Langestraat 19 in Delden. Vrije toegang voor jongeren tot en met 16 jaar.

Of bekijk de website www.cultuurvrienden-oudeblasius-delden.nl

Wanneer

Prijzen

  • € 12,00 Aan de deur
  • € 7,00 Prijs voor leden
  • € 10,00 Prijs voor niet-leden

De entree bedraagt voor leden € 7, voor niet-leden € 10 in de voorverkoop en € 12 aan de kassa. Je kunt het totaalbedrag overmaken naar rekeningnummer NL45 RABO 0317 6914 14. Losse kaarten bij The Readshop Express Delden. T/m 16 jaar gratis.

Locatie

Grote of Oude Blasiuskerk

Adres
Kerkplein 3, 7491BM Delden
Website
www.blasiusdelden.nl

Tip je vrienden

facebook twitter