Janine Berger-Schonewille - Harm

Op dinsdag 25 februari geeft Janine Berger-Schonewille bij Boekhandel Prins in Markelo een lezing over haar boek Harm. Het boek gaat over de alledaagse belevenissen van een jongetje in de oorlog.

Harm is een gewone jongen. Hij zit op school, speelt met zijn broers en houdt van voetballen. Maar om hem heen gebeuren geheime dingen. Het is oorlog en zijn vader is samen met de meester van school leider van een verzetsgroep. "Wat je niet weet, kun je niet verraden," zegt zijn vader. Harm is wel de jongste en een dromer volgens zijn moeder, maar toch ziet en hoort hij meer dan de volwassenen om hem heen in de gaten hebben. In dit boek lees je wat hij meemaakt en wat hij daar zelf van vindt.

"HARM - alledaagse belevenissen van een jongetje in de oorlog" is een boek voor en over de vader van de schrijfster, Janine Berger-Schonewille. Hij heeft model gestaan voor het jongetje in dit boek. De belevenissen die in dit boek beschreven worden, zijn gebaseerd op zijn jeugdherinneringen. Een gewoon kind, opgegroeid in een ongewone tijd. Een verhaal met een persoonlijke betekenis voor de schrijfster, maar ook een verhaal om te blijven vertellen aan kinderen en volwassenen.

De avond start om 20 uur (inloop vanaf 19.45 uur). Wil je erbij zijn? De toegang is gratis. Wel graag vooraf aanmelden bij Boekhandel Prins, tel. 0547-361336.

Of bekijk de website www.boekhandelprins.nl/

Wanneer

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

Boek- en kantoorvakhandel Prins

Adres
Grotestraat 16, 7475AX Markelo
Telefoon
0547-361336
E-mail
Website
www.boekhandelprins.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter