Kunstroute Markelo

Ben je een liefhebber van kunst? Dan moet je deze route echt wandelen, fietsen of rijden! Langs de fraaie route staan tijdelijk schilderijen en ruimtelijke kunstwerken opgesteld.

Een jaarlijks terugkomend evenement is de Kunstroute Markelo. Dit jaar al voor de 25e keer! Deze wandel-,fiets- en autoroute is ca. 22 km, onderweg wisselen een fraai landschap, verrassende schilderijen en ruimtelijke kunstwerken elkaar af. Dit jaar zijn er 20 kunstwerken en drie scholen die deelnemen. Het streven is om na elke kilometer minimaal één schilderij of ruimtelijk kunstwerk te exposeren nabij een huis of boerderij.

De route loopt door het prachtige afwisselende Markelose landschap langs bossen, heuvels en water. Onderweg zijn er voldoende punten om even uit te rusten!

De beschrijving is te koop bij het VVV Informatiepunt Markelo, Boekhandel Prins, De Kaaswinkel, Camping de Keite en Camping de Kattenbergsehoeve.

Over de kunstroute en Kunststichting Markelo
Er zijn verschillende kunstwerken te bewonderen, schilderijen en ruimtelijk werk. Van professionele hand, maar ook gemaakt door de kinderen van de basisscholen. De organisatie is van mening dat ze ook de niet-professionals een kans moeten geven om gezien te worden. Met deze route is goed te zien dat kunst iets voor iedereen is. Op elk niveau is prachtig werk gemaakt.

Kunststichting Markelo wil dat er zo groot mogelijk publiek; inwoners van Hof van Twente en ook de toeristen/passanten in aanraking komen met kunst in allerlei vormen. Er is dus veel te zien en te beleven.

Of bekijk de website www.kunststichtingmarkelo.nl/index.php?content=agenda

Wanneer

  • 17 jul - 1 nov 2020
    • dagelijks

Prijzen

  • € 3,00 Entreeprijs

Dit is de prijs van het routeboekje, niet per persoon.

Locatie

Tourist Info Markelo

Adres
Goorseweg 1, 7475BB Markelo
Telefoon
0547-760015
E-mail
Website
www.visithofvantwente.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter