GEANNULEERD: Film: Ballon

Kijk op donderdag 16 april a.s. in het Beaufort naar de film Ballon. Het verhaal gaat over een vlucht van twee families uit de voormalige DDR met een luchtballon. Een prachtige thriller geregisseerd door Michael Herbig.

Vanwege de maatregelen om verspreiding van het corona virus tegen te gaan, zijn samenkomsten en evenementen tot 1 juni a.s. verboden. Dit evenement is afgelast en gaat dus niet door.

De twee families Strelzyk en Wetzel hebben het idee bedacht om de DDR te ontvluchten in een luchtballon. Met vier volwassenen en vier kinderen zijn ze van plan om zo over de grensovergang te komen. Als de wind goed staat besluiten ze een poging te wagen. Maar het plan mislukt: een paar honderd meter voor de grens stranden ze. De Stasi krijgt lucht van het mislukte plan en start een grondig onderzoek. De families moeten alles op alles zetten om ongezien aan de ballon te werken om alsnog te kunnen ontsnappen!

Regisseur Herbig, die voorheen met name komedies maakte, blijkt het thrillergenre goed te beheersen. Niet alleen zien we hoe de families voortdurend in het geheim moeten opereren, maar ook is te zien hoe het onderzoek van Oberstleutnant Seidel zijn conclusie nadert. Extra onrust ontstaat uit de prima weergave van de verlammende verklikcultuur van de DDR. “Ballon” laat zien hoe van een klein fragment van een complexe geschiedenis een spannende film is te maken.

De filmavond begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.

Of bekijk de website www.hetbeaufort.nl/agenda/film-ballon-beaufort/

Wanneer

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

Cultureel Centrum Het Beaufort

Adres
Burgemeester De Beaufortplein 1, 7475AG Markelo
Telefoon
0547-769025
E-mail
Website
www.hetbeaufort.nl

Tip je vrienden

facebook twitter