De Deldense es: van zwart-wit naar kleurenexplosie

Houtskooltekeningen van Jan Adamse van de Deldense es en schilderijen van Tonnie Bermejo-Daals en Geesje Kuit in de Oude Blasiuskerk van Delden.

Deze wintermaanden kan je genieten van lokale kunst in de Oude Blasiuskerk. De expositie bestaat uit vijf grotere werken van deze kunstenaar. Daarnaast worden er zes schilderijen van Tonnie en Geesje, beiden uit Delden, getoond. Het drietal kent elkaar van de schildersvereniging Artilo in Almelo.

Jan Adamse vertelt: "Omdat ik hier gewoond heb en nog steeds vaak wandel op de Deldense es, heb ik daar veel binding mee. Ik werkte in het verpleeghuis Sint Elizabeth. De Deldense es vind ik een bijzonder inspirerende omgeving. Ik begon hier te fotograferen en vervolgens ben ik gaan tekenen. De houtskooltechniek is een hele oude techniek. Deze spreekt mij aan omdat het met zo weinig middelen zo'n groot effect kan hebben. Ik gebruik alleen maar houtskool en een gummetje, en m'n vingers. Het is fascinerend dat je zo simpel zo veel kunt suggereren. Maar je krijgt er wel vieze vingers van!"

De vijf schilderijen in acryl- en olieverf van Geesje Kuit gaan door op het thema van de Deldense es en omgeving. Deze werken variƫren van monochroom tot meer kleurgebruik: van verstilde waterspiegelingen tot bosarbeid aan de rand van de es en roepen daarmee verschillende sferen op. Het slotstuk is gemaakt door Tonnie Daals: het geheimzinnige schilderij in acrylverf van de Twickelervaart is een ware kleurexplosie.

De expositie is deze periode te bezichtigen op tijden na de kerkdiensten, concerten en lezingen. Er staan diverse concerten op het programma van Delden Klassiek, de Cultuurvrienden van de Oude Blasius en lezingen van de Raad van Kerken.

Openingstijden
tot 12 uur op zondag na afloop van de kerkdienst, na afloop van concerten en lezingen en op afspraak.

Of bekijk de website cultuurvrienden-oudeblasius-delden.nl/

Wanneer

  • 21 nov - 21 mrt 2020
    • elke zondag | - uur

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

Grote of Oude Blasiuskerk

Adres
Kerkplein 3, 7491BM Delden
Website
www.blasiusdelden.nl

Tip je vrienden

facebook twitter