Disobedience

De film laat de botsing zien tussen liefde en traditie en toont hoeveel inspanning het soms vergt om jezelf tot ongehoorzaamheid te dwingen.

Ronit Krushka is een jonge zelfstandige vrouw die als fotografe in New York werkt. Ze is opgegroeid in Londen, in een strikt orthodox-joods milieu dat ze verscheidene jaren geleden heeft verlaten. Als haar vader, die rabbijn was, overlijdt komt Ronit terug naar Londen om er zijn begrafenisplechtigheid bij te wonen.

Echt welkom is ze niet, maar Dovid, de gedroomde opvolger van haar vader, biedt haar een slaapplaats aan. Tot haar grote verbazing blijkt hij inmiddels getrouwd te zijn met Esti. Tijdens haar verblijf laaien oude, gepassioneerde gevoelens tussen Ronit en Esti weer op. In de kwetsbare staat van rouw waarin ze zich bevinden, komen allerlei onbeantwoorde vragen aan de orde: over de liefde voor elkaar, hun plaats in de Joods-Orthodoxe gemeenschap en de trouw aan zichzelf.

Disobedience is gebaseerd op het gelijknamige boek van Naomi Alderman. Regisseur Sebastián Lelio heeft als rode draad door zijn films hoofdpersonen die niet (meer) passen in de omgeving waar ze thuishoren (Gloria, A Fantastic Woman).

Of bekijk de website www.reggehof.nl

Wanneer

Prijzen

  • € 6,00 Entreeprijs

Locatie

De Reggehof

Adres
De Höfte 5, 7471DK Goor
Telefoon
0547-284888
E-mail
Website
www.reggehof.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter