Bachconcert door Bachwerkplaats Diepenheim

Het samengestelde ensemble van Bachwerkplaats Diepenheim laat, onder leiding van dirigente Yt Nicolai, meerdere malen per jaar meesterwerken van Bach klinken in de uitstekende akoestiek van de Johanneskerk.

Gedurende het culturele seizoen wordt er in Diepenheim diverse weekenden door een samengesteld koor en orkest in Werkplaats Diepenheim gerepeteerd voor uitvoeringen van hoog niveau. De groep musici heeft elkaar in de loop der jaren leren kennen rondom het circuit van de historische uitvoeringspraktijk. De samenstelling wisselt per concert en is afhankelijk van de bezetting die de componist verlangt. Na anderhalve dag repeteren brengen zij een prachtig Bachconcert ten gehore.Het samengestelde ensemble en het projectkoor van Bach-Werkplaats Diepenheim geven op zondagmiddag 2 februari de eerste uitvoering van het jaar. Vanaf 16.00 uur klinkt er weer een klassiek concert van hoog niveau in de uitstekende akoestiek van de Johanneskerk te Diepenheim.

Onder leiding van dirigent Yt Nicolai brengen ze de volgende meesterwerken ten gehore: van Johann Sebastian Bach: “Komm Jesu Komm” en “Jesu, meine Freude”, van Johann Michael Bach: “Halt was du hast” en van Georg Philipp Telemann: “Es segne uns Gott”.

De leden van het koor repeteren voorafgaand aan het optreden anderhalve dag in Werkplaats Diepenheim voor de te zingen cantates, waarna op zondag de generale repetitie samen met het barokorkest plaatsvindt. Op zondagmiddag om 16.00 uur volgt de uitvoering in de Johanneskerk. Kaartjes zijn online verkrijgbaar via de agenda op diepenheim.nl of voorafgaand aan de deur.

Of bekijk de website www.diepenheim.nl/activiteit/bachconcert-door-bachwerkplaats-diepenheim-4/

Wanneer

  • -

Prijzen

  • € 15,00 Entreeprijs

Tip je vrienden

facebook twitter