Arjan Erkel over 607 bange dagen in Dagestan

Vrijheid van denken en doen, is de buitengewoon indrukwekkende voorstelling van Arjan Erkel over zijn ontvoering in Dagestan.

Op vrijdagavond 29 november staat de oud-medewerker Artsen zonder Grenzen met oud-Normaal gitarist Jan Wilm Tolkamp in het theater van Herberg de Pol om zijn verhaal te delen in een aangrijpende voorstelling.

Op 12 augustus 2002 werd Erkel in de Machatsikala (hoofdstad van de Russische deelrepubliek Rusland) ontvoerd. Hij werkte daar sinds 2002 voor Artsen zonder Grenzen Zwitserland, hij verleende bijstand op het gebied gezondheidszorg aan de bevolking en hield zich bezig met de opvang van vluchtelingen uit Tsjetsjenië. Naar verluid zou zijn worden geschaduwd door agenten van de Russische geheime dienst, naar aanleiding van een diner met militaire waarnemers.

Op 11 april 2004 werd Erkel vrijgelaten. De voorstelling gaat over 607 bange dagen ontbering en onzekerheid en over de weg van hoop, moed en kracht naar (innerlijke) vrijheid. Het theaterprogramma wordt gelardeerd met muziek van Jan Wilm Tolkamp, die Arjan Erkel hielp om ‘Oerend Hard’ verder te gaan.

Kaartjes voor de voorstelling op vrijdag 29 november 20.00 uur, zijn verkrijgbaar via herbergdepol.nl en aan de kassa in het Cultuurcentrum.

Foto: Eyescream photography

Of bekijk de website www.herbergdepol.nl

Wanneer

Prijzen

  • € 15,00 Entreeprijs

Locatie

Cultuurcentrum Herberg de Pol

Adres
Raadhuisstraat 8, 7478AG Diepenheim
Telefoon
0547-352911
E-mail
Website
www.herbergdepol.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter