Politiek in de Pol

Politiek in de Pol is een maandelijkse politieke talkshow in Diepenheim, die in de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een groot succes, waar landelijk politici graag hun opwachting maken.

D66-leider Rob Jetten is te gast in de actuele, politieke talkshow in Diepenheim. De tweede gast is Louis Koopman, VVD-wethouder in Haaksbergen en voorzitter van de Regionale Energie Strategie in Twente. De middag staat onder leiding van presentator Hans Verbeek, het centrale thema ditmaal is het klimaat.

Rob Jetten
Rob Jetten maakte een jaar geleden zijn debuut bij Politiek in de Pol, vlak nadat hij Alexander Pechtold had opgevolgd als fractievoorzitter van D66 in de Tweede Kamer. Hoe staat D66 er nu voor? Heeft de partij een goede koers te pakken op het gebied van klimaat, energie, landbouw en natuur? En wat zijn eigen ambities in Den Haag?

Louis Koopman
Louis Koopman heeft de taak het proces rond de energietransitie in Twente in goede banen te leiden. Twente is de enige regio in Nederland waar nog geen windmolens staan. Kan dat zo blijven? En wat zijn de alternatieven? In april moet er een plan liggen. Bij Politiek in de Pol komt hij vertellen hoe het ermee staat.

Verder is er live-muziek en verzorgt schrijver Paul Abels een actuele column aansluitend op het thema. Ook het publiek kan vragen stellen. De klimaat-special is alweer de 28ste aflevering van Politiek in de Pol, tot nu toe waren onder anderen te gast: Pieter Heerma, Lodewijk Asscher, Ank Bijleveld, Arie Slob, Henk Kamp, Alexander Pechtold, Sybrand Buma, Han ten Broeke, Pieter Omtzigt, Diederik Samsom, Sharon Dijksma, Hans Wiegel, Ankie Broekers-Knol, Malik Azmani, Annie Schreijer-Pierik, Agnes Jongerius, alsmede een groot aantal provinciale en lokale politici.

Politiek in de Pol: klimaat-special begint zondag 19 januari om 17.00 uur, de muziek speelt vanaf 16.30 uur. Toegangskaarten à € 5,- zijn verkrijgbaar aan de kassa van Cultuurcentrum Herberg de Pol aan de Raadhuisstraat 8 te Diepenheim en online via www.herbergdepol.nl/agenda.

Of bekijk de website www.diepenheim.nl/activiteit/politiek-in-de-pol/

Wanneer

  • -

Prijzen

  • € 5,00 Entreeprijs

Locatie

Cultuurcentrum Herberg de Pol

Adres
Raadhuisstraat 8, 7478AG Diepenheim
Telefoon
0547-352911
Telefoon
06-51467989
E-mail
Website
www.herbergdepol.nl

Tip je vrienden

facebook twitter