Streekmarkt Twente

Proef de lekkerste producten van eigen bodem op de Streekmarkt Twente, elke eerste zaterdag van de maand bij de Oude Blasiuskerk in het historische centrum van Delden.

Niet vaak waren er zoveel toeristen in Twente. Niet vaak hebben zoveel mensen kunnen ervaren hoe relaxed het leven in Twente kan zijn onder het motto: heanig an, niet stressen! Als tijd het kostbaarste bezit is, dan is Twente de rijkste regio.

Niet voor niets komen elke eerste zaterdag van de maand zoveel mensen naar de Streekmarkt Twente in het centrum van Delden. Op de markt bieden meer dan 30 streekproducenten hun ambachtelijke producten aan, altijd met een mooi verhaal. Hier kun je in alle rust, op gepaste afstand, de ingrediënten verzamelen voor een overheerlijk Twentse feestmaaltijd, altijd vol pure smaken en supergezond. Begin hier aan een mooie dag in Delden met veelsoortige winkels, uitgebreide wandelmogelijkheden en natuurlijk gezellige terrassen. Zo blijf je het echte zomergevoel nog heel lang vasthouden!

Zaterdag 5 september verkoopt chefkok Lucas rauwmelkse schapenkaas met natuurkorst van Erve van Marle. Op deze stadsboerderij worden melkschapen op een zo natuurlijk mogelijke wijze gehouden. Lucas helpt als vrijwilliger mee bij de bereiding van deze unieke kaas. De schapenkaas is mild en romig van smaak, uitermate gezond en niet te vergelijken met andere kaassoorten. Als de kaas langer wordt gerijpt, is de smaak typerend schaapachtig en wordt zeer gewaardeerd door liefhebbers van karaktervolle kaas. Een echt streekproduct. Een welkome aanvulling op iedere kaasplank of als voor- of nagerecht met een peer of ander fruit.

Over de Streekmarkt Twente
De Streekmarkt is zeer gewild en veel bezoekers maken er een dagje uit in Delden van. Een dagje in het historische centrum van Delden met het bezoeken van winkels, galerieën en restaurants. De Streekmarkt wordt georganiseerd door de Stichting Streekmarkt Twente.

Of bekijk de website www.streekmarkttwente.nl

Wanneer

  • -

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

Grote of Oude Blasiuskerk

Adres
Kerkplein 3, 7491BM Delden
Website
www.blasiusdelden.nl

Tip je vrienden

facebook twitter