Pieter Jouke

Pieter Jouke heeft zo een hoofd dat bol staat van de gedachten. Van de hersenactiviteiten. De gedachtespinsels. Continu vallen hem dingen op, schieten hem ideeën te binnen, slaat zijn fantasie op hol.

Zijn brein kookt over van de overpeinzingen en in Gloeiende Plaat spuit hij alles eruit. Pieter Jouke kan een aardig potje rennen, maar zijn hoofd slaat op hol.

Gloeiende plaat is de vijfde solovoorstelling van Pieter Jouke, die tevens succes oogst in samenwerking met Ronald Sneijders als de Staat van Verwarring. In de kleine komedie beleefde Jouke als het ware een wedergeboorte. Waar voorheen zijn absurdisme de verhaallijn nog wel eens om zeep hielp, is het cabaret van Jouke inmiddels concreter en herkenbaarder

Het offer van absurdisme aan narratologie is de laatste stap die het evenwicht in Joukes repertoire brengt, zodat hij zich definitief kan meten met de groten in de cabaretwereld. De grote zaal van de kleine komedie was tot de nok toe gevuld met collega-artiesten en programmeurs als de uwe. Na afloop was de consensus dat Pieter Jouke niet langer voor de happy few is, maar dus ook de rest van Nederland kan veroveren.

Maar een vos verliest niet zijn streken. Onveranderd is dan ook dat Joukes brein overkookt van de overpeinzingen. In Gloeiende Plaat spuit alles eruit. Zoals dat ook gebeurt wanneer hij teksten schrijft voor programma's als Padoem Patss en Zondag met Lubach. Joukes cabaret onderscheidt zich in talige vindingrijkheid, met verrassende wendingen en multimediale hoogstandjes.

Kaarten voor de voorstelling zijn verkrijgbaar via www.theaterdelden.nl. Wanneer de voorraad strekt, vindt op de woensdagavond nog zaalverkoop plaats. In beide gevelkosten kaarten €15,-.

Of bekijk de website www.stadscentrum-hetparochiehuis.nl/

Wanneer

Prijzen

  • € 15,00 Entreeprijs

Locatie

Stadscentrum het Parochiehuis

Adres
Langestraat 79, 7491AB Delden
Telefoon
074-3767663
E-mail
Website
www.stadscentrum-hetparochiehuis.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter