Tuinen en Boereneenvoud

Van vrijdag 2 augustus tot en met zondag 29 september, dagelijks van 9 tot 18 uur is de dubbelexpositie Boereneenvoud te bewonderen. In samenwerking met de Elisabeth Heuff-Kuylaars Stichting stelt Herberg de Pol de schilderijen tentoon.

In het Ottenhuis zijn er foto's te zien van haar dochter tuinfotograaf Marijke Heuff (1938). Ontdek hun kijk op tuinen en hoe moeder en dochter beiden op eigen wijze vormgeven aan het onderwerp Boereneenvoud. Haar dochter was de eerste tuinfotograaf van Nederland en heeft op dit vakgebied haar sporen ruimschoots verdiend. Haar foto's van allerlei tuingenres zijn de afgelopen vijftig jaar in vele befaamde tuinboeken en -magazines gepubliceerd en haar complete oeuvre is in 2010 aangemerkt als Nationaal Erfgoed.

Elisabeth Heuff-Kuylaars ontwikkelde een eigen techniek van schilderen: stoer en onverzettelijk, met een geringere aandacht voor anatomie en perspectief. Haar werkwijze was vanuit haar hart en met een bijzondere liefde voor het eenvoudige. Haar inspiratie vond zij in de soberheid van het platteland. Vandaag de dag, 25 jaar na het overlijden van Elisabeth Heuff, is haar werk nog altijd erg populair.

Afbeeldingen: Schilderij Elisabeth Heuff, Boereneenvoud

Programma

Of bekijk de website www.herbergdepol.nl/evenement/dubbeltentoonstelling-elisabeth-en-marijke-heuff/

Wanneer

  • 2 aug - 29 sep 2019
    • dagelijks | - uur

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

Cultuurcentrum Herberg de Pol

Adres
Raadhuisstraat 8, 7478AG Diepenheim
Telefoon
0547-352911
E-mail
Website
www.herbergdepol.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter