Tuinen en Boereneenvoud

Tentoonstelling

prijs
gratis
locatie
Cultuurcentrum Herberg de Pol, Diepenheim

Van vrijdag 2 augustus tot en met zondag 29 september, dagelijks van 9 tot 18 uur is de dubbelexpositie Boereneenvoud te bewonderen. In samenwerking met de Elisabeth Heuff-Kuylaars Stichting stelt Herberg de Pol de schilderijen tentoon.

In het Ottenhuis zijn er foto's te zien van haar dochter tuinfotograaf Marijke Heuff (1938). Ontdek hun kijk op tuinen en hoe moeder en dochter beiden op eigen wijze vormgeven aan het onderwerp Boereneenvoud. Haar dochter was de eerste tuinfotograaf van Nederland en heeft op dit vakgebied haar sporen ruimschoots verdiend. Haar foto's van allerlei tuingenres zijn de afgelopen vijftig jaar in vele befaamde tuinboeken en -magazines gepubliceerd en haar complete oeuvre is in 2010 aangemerkt als Nationaal Erfgoed.

Elisabeth Heuff-Kuylaars ontwikkelde een eigen techniek van schilderen: stoer en onverzettelijk, met een geringere aandacht voor anatomie en perspectief. Haar werkwijze was vanuit haar hart en met een bijzondere liefde voor het eenvoudige. Haar inspiratie vond zij in de soberheid van het platteland. Vandaag de dag, 25 jaar na het overlijden van Elisabeth Heuff, is haar werk nog altijd erg populair.

Afbeeldingen: Schilderij Elisabeth Heuff, Boereneenvoud

Programma

22 september

Lezing: Jaap Nijstad

Aanvang
Locatie
Cultuurcentrum Herberg de Pol, Diepenheim

Kunsthistoricus en lid van comité van aanbevelingen van de Elisabeth Heuff-Kuylaars Stichting Jaap Nijstad geeft zondag 22 september een lezing in Herberg de Pol.