Geborduurd met de bijbel in de hand

Deze zomer is in de Johanneskerk een prachtige tentoonstelling te zien, van geborduurde schilderijen/merklappen met bijbelse taferelen.

Een enthousiaste groep gemeenteleden heeft deze tentoonstelling voorbereid. Na hun oproep dit voorjaar, stroomden de reacties binnen! Hierdoor kon een mooie tentoonstelling worden samengesteld met schilderijen vanaf 1860 tot en met 2005.

Op zondag 30 juni wordt de tentoonstelling in de dienst van 10.00 uur geopend. Voorganger in deze dienst is ds. De Vries uit Almelo.

De jongste 4 schilderijen zijn van de 21ste eeuw, met als grootste schilderij, De Schepping. Dat 2 meter hoog en 1,5 meter breed is. Schilderijen werden rond 1800 vaak geborduurd bij het licht van een petroleumlamp. Er werd geborduurd ter gelegenheid van een geboorte, huwelijk of een bijzonder levensjaar. Speciaal hiervoor werden borduurplaten c.q. patronen gemaakt. Was het schilderij erg mooi geworden dan werd het nageborduurd, naar eigen smaak en kleurkeuze van de borduurster. Er gingen heel wat uren werk zitten in deze schilderijen.

Deze expositie is te bezichtigen in juli en augustus tijdens de openstelling van de kerk, op dinsdag en donderdag van 11.00 tot 16.30 uur. Tijdens de openstelling zijn er kerkleden aanwezig om een toelichting te geven. Een mooie gelegenheid om de historische Johanneskerk uit 1679 eens van binnen te bekijken.

Wanneer

  • 1 jul - 31 aug 2019
    • elke dinsdag | - uur
    • elke donderdag | - uur

Tip je vrienden

facebook twitter