Streekmarktconcert

Op zaterdag 1 juni a.s. staat het Streekmarktconcert in het teken van de blaasmuziek. In samenwerking met de AcademiaMusica en het Nederlands Blazersensemble wordt een dubbelconcert gebracht met talenten van alle leeftijden.

Het Ritrio en het Academia Blaaskwintet bestaat uit 5 zeer ervaren blazers die de afgelopen decennia de drijvende kracht zijn geweest achter menig blaas-en symfonieorkest in de regio. Het jongNBEoost is het regionale talentontwikkelings-ensemble van het NBE met een tiental jonge blazers in de leeftijd 15-20 jaar, die elk jaar in wisselende samenstelling zeer gevarieerde programma’s instuderen onder leiding van Alexander Verbeek en Niels Bijl.

Academia Musica: het Ritrio/Academia Blaaskwintet
De Academia Musica is een klassieke deeltijdopleiding voor ambitieuze musici met een ander perspectief dan conservatorium. In het kader van “lifelong learning” hebben een groep actieve professionele musici uit deze regio (o.a. aanvoerders Orkest van het Oosten) een hoogwaardige professionele muziekopleiding opgezet voor iedereen die het maximale wil halen uit zijn of haar instrument. Het Ritrio is één van de meest actieve ensembles binnen de Academia Musica: hoboïste Marina Geldof, fagottist Sander Bakker en klarinettist Maarten van de Velde hebben de afgelopen jaren onder begeleiding van Niels Bijl het repertoire voor riet-trio uitgediept en ingestudeerd. Speciaal voor dit concert wordt het Ritrio versterkt met hoorniste Stephanie Scalf en fluitiste Astrid Zwart tot het Academia Blaaskwintet.

jongNBEoost
In de vier windstreken van het land heeft het Nederlands Blazers Ensemble jonge blazersensembles opgericht in de leeftijd 15-20 jaar: jongNBEnoord, jongNBEoost, jongNBEzuid en jongNBEwest. Deze ensembles bestaan uit 10 gevorderde amateurs of beginnende conservatoriumstudenten uit de regio tussen de 15 en 20 jaar. Het ensemble wordt gecoacht en begeleid door Alexander Verbeek en Niels Bijl en treedt verschillende keren per seizoen op, met het NBE en enkele concerten bij hen in de buurt, deze keer in de Oude Blasius te Delden. jongNBEregionaal heeft een breed repertoire van klassieke meesterwerken tot avontuurlijke eigentijdse (pop)muziek.

Programma
Ritrio: George Auric - Trio voor hobo, klarinet en fagot, deel 1 Décidé, deel 2 Romance Academia Blaaskwintet:
Paul Taffanel – blaaskwintet, deel 1 Allegro con Moto
jongNBEoost: Al Raseef - Balkanieh (arr. M. Sprock) Quincy Jones - Soul Bossa (arr. B. Duister) J.S. Bach - Wachet auf, ruft uns die Stimme (BWV 645) (arr. G. Rubingh) Sezen Aksu – Kavaklar Scott Joplin - Fig Leaf Rag (arr. P. Keijsers)

Het streekmarktconcert is op zaterdag 1 juni om 11.30 tot 12.30 uur. Voor leden Cultuurvrienden € 5,- en voor niet-leden € 7, voor jongeren tot en met 16 jaar gratis toegankelijk.

Of bekijk de website cultuurvrienden-oudeblasius-delden.nl

Wanneer

  • -

Prijzen

  • € 5,00 Prijs voor leden
  • € 7,00 Prijs voor niet-leden

Tot en met 16 jaar gratis toegang.

Locatie

Grote of Oude Blasiuskerk

Adres
Kerkplein 3, 7491BM Delden
Website
www.blasiusdelden.nl

Tip je vrienden

facebook twitter