Rondleidingen door de Tuinen van Diepenheim

If Bees are few!

locatie
Kunstvereniging DiepenheimDiepenheim

Wil je meer weten over de buitenprojecten in Diepenheim? Ga dan mee met één van de rondleidingen van kunstenaar cecilia Rebergen.

Biodiversiteit en kunst
Op de zondagen 23 juni, 14 juli en 25 augustus geeft kunstenaar Cecilia Rebergen een rondleiding langs de buitenprojecten “If Bees are Few” van kunstenaarsduo Jimini Hignett en Doris Denekamp, het oudste land-art project van de Kunstvereniging “Gazebo” van wijlen kunstenaar Urbain Mulkers en de serene “winter-, seringen- en vlindertuin” van herman de vries. De kunstenaars van deze buitenprojecten hebben zich laten inspireren door de hoeveelheid aan soorten planten en insecten. Ze tonen aan dat biodiversiteit gelijk staat aan de rijkdom van de natuur, die op dit moment helaas uitermate kwetsbaar is.

In een wandeling door Diepenheim en de prachtige landelijke omgeving, leidt Cecilia je langs de landschapskunstwerken. Ze gaat hierbij in op de drijfveren van de kunstenaars en de manier waarop zij zich, via hun kunstwerken, uiten over onze (veranderende) relatie tot de natuur. De historische rol van de kunstenaar, als beschouwer en bewonderaar van de natuur, wordt verbonden aan de hedendaagse rol als kritische ‘natuurbeschermer’. Tijdens de rondleiding is er alle ruimte om vragen te stellen, van gedachten te wisselen en stil te staan bij de filosofische vragen die de kunstenaars opwerpen.

Informatie rondleiding
Voor alle dagen geldt hetzelfde programma. Het start- en eindpunt is het hoofdgebouw van de Kunstvereniging aan de Grotestraat 17 te Diepenheim. Vanaf 14.00 uur is de inloop in de Kunstvereniging, met koffie en thee, waarna om 14.30 uur de rondleiding aanvangt. De wandeling gaat over landelijke paden en wegen, en duurt ruim twee uur. Goede wandelschoenen en een flesje water zijn aanbevolen en houd voorafgaand het weerbericht in de gaten voor het eventueel meenemen van regenkleding of een paraplu.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar , vermeld daarbij het aantal personen waarmee je komt en de datum (23 juni, 14 juli of 25 augustus) dat je de rondleiding wilt volgen. Betalen kan op de dag zelf aan de kassa van de Kunstvereniging. Deelname bedraagt € 7,50, museumjaarkaarthouders betalen € 2,50 en leden van de Kunstvereniging kunnen de rondleiding gratis volgen. Voor vragen neem gerust contact op via of bel naar 0547-352143.