Sieradenparty met Nepalese zilversmid Dambar

Wereldwinkel Goor organiseert woensdag 29 mei een sieradenpresentatie. Van 10 tot 17 uur zal de Nepalese zilversmid, Dambar in de Wereldwinkel in Goor te gast zijn.

In de Silver-Factory in Kathmandu van Dambar werkt een aantal jonge mensen waarvan velen afkomstig zijn uit de lage kaste van de bevolking. In andere sectoren maken zij weinig kans omdat zij onderaan de sociale ladder staan.

Na een zware periode waarin Dambar besmet raakte met tuberculose kwam hij in contact met de Nederlander Jos Bus, coƶrdinator van een hulporganisatie in Nepal. Hierdoor kon Dambar starten met een opleiding tot zilversmid. Dambar wil op zijn beurt ook andere kansarmere mensen uit de laagste klasse helpen.

Omdat het niet meeviel om zijn zilveren sieraden in Nepal te verkopen, introduceerde Jos Bus de zilverfabriek bij verschillende trekking-groepen waarna vele toeristen de weg naar de zilversmid wisten te vinden. Ook introduceerde Bus hem in Nederland, waardoor hij erin slaagde zijn sieraden in de wereldwinkels te verkopen via handelsorganisatie Madat Nepal. Langzaam groeide zo de zilverfabriek. Nu, vele jaren later, trekt Dambar zich het lot van de kasteloze jongeren uit zijn dorp aan en krijgen zij bij Dambar de kans het vak van zilversmid te leren. Dambar geeft deze mensen volgens de fairtrade richtlijnen een eerlijk loon. Dambar wordt ondersteund door de Stichting Nederland-Nepal. De stichting zorgt voor een continue steun aan goede doelen in Nepal om de mensen daar de mogelijkheid te geven om een goed leven op te bouwen. Met steun van de stichting is bijvoorbeeld een school gebouwd en gezorgd voor een waterput.

Zoek je nog een mooi bijzonder sieraad, voor jezelf of om weg te geven? Kom dan woensdag 29 mei en krijg de mogelijkheid uitgebreid te kijken, vergelijken, passen en kiezen. Behalve voor de zilveren sieraden van Dambar International geldt ook voor de eigen collectie sieraden van de Wereldwinkel, gemaakt van allerlei verschillende materialen en in diverse prijsklassen, een aantrekkelijke korting. De sieraden in de wereldwinkel zijn vaak handgemaakt in kleine bedrijfjes in bijvoorbeeld Indonesiƫ, Filippijnen, Mali, Colombia en India. De makers gebruiken materialen die typerend zijn voor hun land zoals zilver, natuursteen, halfedelsteen, hoorn, hout, leer, tagua, capiz, glas en parels. Voor informatie over de zilverfabriek van Dambar, bekijk www.dambar-silver.com.

Of bekijk de website www.wereldwinkelgoor.nl

Wanneer

  • -

Locatie

Wereldwinkel Goor

Adres
Grotestraat 68, 7471BR Goor
Telefoon
0547-271767
E-mail
Website
www.wereldwinkelgoor.nl

Tip je vrienden

facebook twitter