20e Midwinterwandeling Markelo

Elke tweede zondag in december, organiseert de Folkloristische Vereniging Markelo een Midwinterwandeling in de omgeving van Markelo

Midwinterwandeling
In het jaar 2000 werd de wandeling voor de eerste keer georganiseerd, en in de loop van de jaren is het een bekend evenement geworden waaraan vele mensen graag meedoen. Wat tijdens de midwinterwandeling in Markelo zeker niet mag ontbreken is het geluid van de ossenhoorn. Hierop werd in vroegere tijden tijdens advent geblazen, zoals dat in andere delen van Twente op de midwinterhoorn gebeurde.

Je kunt kiezen uit drie afstanden: 7, 10 of 16 km. De route gaat dit jaar over de Markeloseberg én de Kattenberg. De boerendansers zelf ontbreken natuurlijk niet en zullen voor je dansen en de kindergroep zal dit jaar ook aanwezig zijn. Onderweg zie en hoor je de ossenhoornblazers en zijn er optredens van de kindergroep van de Boerendansers en het Boerendanserskoor. Vanzelfsprekend wordt er onderweg gezorgd voor een hapje en een drankje en is er gelegenheid voor een sanitaire stop.

Start
De start is tussen 10.30 en 14 uur vanaf het Kaasplein in het centrum van Markelo. De kosten bedragen € 4,- per persoon (inclusief één consumptie), kinderen tot 12 jaar gratis.

Wanneer

  • -

Prijzen

  • gratis Entreeprijs kinderen (t/m 12 jaar)
  • € 3,00 Deelnameprijs

Locatie

Grand Café de Kroon

Adres
Taets van Amerongenstraat 15, 7475 BT Markelo
Telefoon
0547 74 00 00
E-mail
Website
www.dekroonmarkelo.nl