20e Midwinterwandeling Markelo

prijs
gratis - € 3,00
locatie
Grand Café de KroonMarkelo

Elke tweede zondag in december, organiseert de Folkloristische Vereniging Markelo een Midwinterwandeling in de mooie omgeving van Markelo

Midwinterwandeling
In het jaar 2000 werd de wandeling voor de eerste keer georganiseerd, en in de loop van de jaren is het een bekend evenement geworden waaraan vele mensen graag meedoen. Wat tijdens de midwinterwandeling in Markelo zeker niet mag ontbreken is het geluid van de ossenhoorn. Hierop werd in vroegere tijden tijdens advent geblazen, zoals dat in andere delen van Twente op de midwinterhoorn gebeurde.

De basisroute, waarlangs alle activiteiten plaats vinden is ruim 6,5 km lang en uit te breiden met één of twee lussen van circa 4,5 en 3,8 kilometer. Dit jaar voert de route door buurtschap de Pothoek en de Herikeres en een stukje van de Herikerberg. En het laatste gedeelte loop je door de Achterhoek. De boerendansers zelf ontbreken natuurlijk niet en zullen voor je dansen en de kindergroep zal dit jaar ook aanwezig zijn. Onderweg zie en hoor je de ossenhoornblazers en het amusementsorkest de Grösmeijers. Vanzelfsprekend wordt er onderweg gezorgd voor een hapje en een drankje en is er gelegenheid voor een sanitaire stop.

Start
Er kan gestart worden tussen 10.30 en 14.00 uur, parkeren is gratis, bij Dieka van de Kruusweg, Oude Rijssensweg 11. De kosten bedragen € 3,- per persoon en kinderen tot 12 jaar gratis.