Slachtvisite

Vroeger werd er in november geslacht en daarbij hoorde een slachtvisite. Je krijgt uitleg over het slachten van een varken en kunt de slachtvisite meemaken.

Slachtvisite
Het slachten van het vetgemeste varken was een familie gebeuren en was een onderdeel van het boerenleven. Om de lange wintermaanden te overleven moest er goed eten op tafel komen. Nadat het varken op de ladder was gehangen, kwamen noabers het vet prijzen onder het genot van een borrel, de zogenaamde slachtvisite. De dagen erna werd het huisgeslachte varken verwerkt tot hammen, worsten en andere lekkernij. Worsten werden in de schoorsteen gehangen en zo gerookt. Ook werd er balkenbrij, hoofdkaas, bloed en leverworst gemaakt. Iedere streek had zo zijn eigen traditie met het toevoegen van kruiden. En recepten werden vaak mondeling overgedragen van ouder op kind, zo kreeg je dan ook de streekeigen smaak.

Het is een visite en de entree is daarom gratis.
Kijk voor meer informatie over het programma op www.wendezoele.nl.

Of bekijk de website www.wendezoele.nl

Wanneer

  • -

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

Museumboerderij Wendezoele

Adres
Twickelerlaan 14, 7495VG Delden
Telefoon
074-3762699
E-mail
Website
www.wendezoele.nl

Tip je vrienden

facebook twitter