Kroamschudd'n in Hengevelde

Levende kerststal, een gezellige kerstmarkt en nog veel meer! Beleef dit mee op zondag 15 december.

Kroamschudd'n
Kroamschudd'n in Hengevelde speelt zich af in een levende kerststal. Rondom de stal staan oude stalletjes met ezels en schapen, muzikanten, diverse koren, midwinterhoornblazers, zangers en zangeressen, vuurkorven en een bakhuis met verse broodjes. Twee bekende Hengeveldenaren kruipen in de rol van Maria en Jozef, wie? Dat is nog even geheim. Een voettocht van ca. 800 meter voert je langs deze sfeervol verlichte taferelen. De route van de historisch kerst wandeling die je 2000 jaar terug brengt in de tijd is dit jaar wederom vernieuwd. Tevens is er op de wandelroute een speurtocht uitgezet voor de kinderen. Een verlichte ballon voor ieder kind maakt het feest compleet!

Kerstmarkt
De plaatselijke Petrusschool organiseert dit jaar opnieuw de kerstmarkt. Een gezellige markt met leuke kramen, bijpassende muziek en natuurlijk een hapje en een drankje.

Nieuw: De Hengeveldse Wensboom
De metershoge kerstboom, is dit jaar het nieuwe visitekaartje van de Hengeveldse Kerstgedachte. De organisatie van Kroamschudd'n in Hengevelde ziet de wensboom als een mooie aanvulling op het jaarlijkse goede doel. Deze speciale boom is bedoeld om bijzondere dromen en wensen van, voor en door de Hengeveldse gemeenschap uit te laten komen. Alle kinderen en volwassenen uit Hengevelde mogen hun persoonlijke wens ophangen in de wensboom.

Niet zozeer voor jezelf, maar juist voor een ander! Bijzondere, mooie, leuke, gekke, ontroerende of bizarre wensen voor iets in Hengevelde of iemand in je gezin, familie of omgeving. Tevens is er een mogelijkheid om de wens via wegdamnieuws.nl online in te dienen.

Entree
Entree is gratis, wel staat er een melkbus voor de vrije gift. Voor meer informatie: www.kroamschuddeninhengevelde.nl

Goede doel
Jaarlijks koppelt de organisatie van Kroamschudd’n in Hengevelde een extra goed doel aan dit evenement. De leraren van de Petrusschool besteden zoals elk jaar in december op educatieve wijze ruim aandacht aan het goede doel zodat het ook voor de kinderen te begrijpen is. Dit jaar is er gekozen voor Gijsje Eigenwijsje. De stichting is er voor kinderen met een levensbedreigende ziekte, in de leeftijdscategorie 1-16 jaar. Onderscheid naar ziektevorm wordt niet gemaakt. De stichting biedt het gezin een gratis verblijf in haar eigen, volledig ingericht en op een ziek kind afgestemd, vakantiehuis.

Optredens
Langs de route zijn er op diverse plekken optredens van diverse koren. Zij zingen langs de wandelroute kerstliederen. Ook zijn er kleinere zanggroepen en vocalisten. Een echte levende engel speelt panfluit en ook zijn er midwinterhoornblazers aanwezig. Tevens zijn er diverse figuranten die een bijdrage leveren aan de historische sfeer rondom Kroamschudd'n in Hengevelde.

Christmas-afterparty en veiling
Tegen 19.00 uur wordt het podium van de Het-tent vrij gemaakt voor een heuse Christmas-afterparty. Voor en tijdens de afterparty vindt er een groots opgezette veiling, waarin tal van bijzondere, handige, lekkere en soms ludieke items onder de hamer gaan plaats. De veiling is in handen van een betrouwbare en bekende veilingmeester. Hij of zij zal zich vanaf ongeveer 19.00 uur de blaren op de tong praten met als doel de veilingitems voor de best mogelijke prijs van de hand te doen.

Of bekijk de website kroamschuddeninhengevelde.nl/

Wanneer

  • -

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

Kroamschudd'n in Hengevelde

Adres
Höfteplein, Hengevelde

Tip je vrienden

facebook twitter