Film: Bohemian Rhapsody

Deze verpletterende ode aan Queen, hun muziek en uitzonderlijke zanger draait woensdagavond 24 april in Herberg de Pol.

De biografische film over de Britse rockband Queen beleefde zijn premiere in oktober 2018 en werd de grootste film van dat jaar in Nederland. Bohemian Rhapsody werd onder meer genomineerd voor twee Golden Globes en vijf Oscars. In Nederland trok de film al ruim 2 miljoen bezoekers.

Het verfilmde verhaal van de Queen-zanger Freddie Mercury, geboren als Farrokh Bulsara op Zanzibar, volgt zowel de legendarische zanger als de snelle opkomst van de band met hun iconische liedjes en revolutionaire geluid.

In Engeland ontdekt Mercury zijn grote passie voor muziek, hier groeit hij uit tot een van de meest geliefde entertainers ter wereld. Hij begint een samenwerking met de band Smile, waaruit de band Queen wordt gevormd. Ze schrijven het wereldberoemde nummer Bohemian Rhapsody. Het zou een te lang nummer zijn voor de radio en nooit een succes worden, maar het tegendeel blijkt. De band heeft ongekend succes, maar onverwacht besluit de leadzanger een solocarrière te beginnen. Net voor het Live Aid benefietconcert herenigt hij zich weer met de bandleden. Hij leidt de band tijdens één van de meest legendarische optredens uit de geschiedenis van de rockmuziek, terwijl bij hem de diagnose Aids geconstateerd is.

Of bekijk de website www.herbergdepol.nl/evenement/film-bohemian-rhapsody/

Wanneer

  • -

Prijzen

  • € 7,50 Entreeprijs

Locatie

Cultuurcentrum Herberg de Pol

Adres
Raadhuisstraat 8, 7478AG Diepenheim
Telefoon
0547-352911
E-mail
Website
www.herbergdepol.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter