Muziekschool Hof van Twente en Symfonia Jong Twente

Dat klassieke muziek springlevend is onder jongeren, bewijst het combi-concert dat op 15 maart 2019 vanaf 19.30 uur in de Reggehof plaats vindt.

In het eerste deel van het concert zijn maar liefst 10 toptalenten van de Muziekschool Hof van Twente te horen in een grote verscheidenheid aan instrumenten. Na de pauze zal Symfonia Jong Twente haar orkestkunsten laten horen onder leiding van Alexander Geluk. Zij worden bijgestaan door aanstormend talent Job Huiskamp als solist op cello. Toegang voor het concert is gratis.

Toptalenten muziekschool
Het jaarlijkse Klassiek Concert van de Muziekschool Hof van Twente is inmiddels een gevestigd begrip in de Hof. Op het prachtige podium van de Reggehof laten talentvolle leerlingen horen wat zij allemaal in huis hebben. Pianisten, violisten, cellisten, fluitisten, trompettisten, blokfluitisten. Allemaal zijn ze te horen met muziekstukken van barok tot filmmuziek en alles daar tussenin.

Internationale successen
Symfonia Jong Twente is het onafhankelijke jeugdsymfonieorkest voor heel Twente. Het orkest was al door heel Europa te horen in vele concerten, festivals en concoursen. Het meest recente succes was het winnen van het Summa Cum Laude Concours in Wenen met een optreden in de Gouden Zaal van de wereldberoemde Wiener Musikverein.

Op 15 maart trakteert Symfonia het publiek op beroemde werken, zoals de Ouverture uit de Barbier van Sevilla van Rossini en de Ouverture uit Nabucco van Verdi. Daarnaast zijn de Preludio Sinfonico van Puccini en het eerste deel uit het Concert voor cello en orkest van Lalo te horen.

Solist in het celloconcert van Lalo is de 18-jarige Zwollenaar Job Jurre Huiskamp. Sinds hij de cello in 2008 voor het eerst aanraakte, heeft hij een wervelende ontwikkeling doorgemaakt. Dit talent won diverse prijzen op het Britten Cello Concours en het Prinses Christina Concours.

Of bekijk de website www.reggehof.nl

Wanneer

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

De Reggehof

Adres
De Höfte 5, 7471DK Goor
Telefoon
0547-284888
E-mail
Website
www.reggehof.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter