Bij de buren:

Delden Klassiek presenteert in de Oude Blasiuskerk te Delden het veel geprezen Brodsky Quartet.

OVER HET BRODSKY QUARTET

Wat begon als vier jeugdvrienden die op vrije avonden kwartetten speelden, is uitgegroeid tot een van de meest gerespecteerde strijkkwartetten ter wereld. Het Brodsky Quartet speelde duizenden concerten in zalen over de hele wereld en is beroemd door opnamen van strijkkwartetten van o.a. Beethoven, Bartók, Shostakovitsj en Britten. Het kwartet speelt even makkelijk ook een rol in de popmuziek, onder meer door samenwerking met Björk, Sting, Paul McCartney en Elvis Costello. De leden van het Brodsky Quartet blijven staan onder het spelen omdat dit volgens hen de levendigheid en alertheid bij het spel ten goede komt. Primarius is sinds 2007 de Brits-Nederlandse violist Daniel Rowland. In Delden speelt Rowland zijn laatste openbare optreden in het Brodsky Quartet!

PROGRAMMA

Op het programma de mooiste strijkkwartetten van Alexander Borodin (Scherzo), Karen Tanaka (At the Grave of Beethoven), Ludwig van Beethoven (strijkkwartet nr. 11, opus 95) en Dmitri Shostakovitsj (strijkkwartet nr. 8)

LOCATIE EN KAARTEN

Het concert vindt plaats in de Oude Blasiuskerk te Delden op zondag 17 maart, aanvang 16.00 uur. Zaal open om 15.15 uur.

Let op: kaarten voor dit concert à € 16 zijn tijdelijk alleen te bestellen via e-mail info@deldenklassiek.nl of telefoon 074 3766694 Meer informatie vindt u op de website van Delden Klassiek www.deldenklassiek.nl.

Wanneer

Prijzen

  • € 16,00 Entreeprijs

Locatie

Grote of Oude Blasiuskerk

Adres
Kerkplein 3, 7491BM Delden
Website
www.blasiusdelden.nl
De gegevens op deze pagina worden aangeboden door Visit Borne.

Tip je vrienden

facebook twitter