Art-Xpressief

Op zaterdag 2 maart om 16 uur wordt in Het Beaufort de expositie geopend van Art-Xpressief. Dit is een dynamische groep kunstenaars uit diverse disciplines, waarvan voor deze expositie zes kunstenaars hun verrassende werk exposeren.

Trudy Dales
Trudy is een autodidact en werkt nu met Epoxy dat ze regelmatig combineert met glas, beton en staal. Meestal zijn de figuren zwart, de gekleurde afwerking wordt door haar dochter gedaan. De kale hoofdjes van de figuren zijn een ode aan een overleden vriendin, die haar materialen naliet zodat zij kon experimenteren.

Sarayda de Castro
Sorayda is eveneens autodidact en na een lange tijd met olieverf gewerkt te hebben, ontdekte ze airbrush. Sindsdien maakt ze schilderijen, waarbij ze de airbrush combineert met pastel, aquarel en houtskool. Haar werk is realistisch en thema gerelateerd, zoals portretten van kinderen in vluchtelingenkampen en Afrikaanse vrouwen.

Karla Kassenaar
Karla heeft de Kunstacademie afgerond. Zij houdt vooral van experimenteren hetgeen zichtbaar is in haar Mixed Media. De laatste jaren houdt ze zich ook veel bezig met Geometrisch Abstracte werken.

Claudia Eikendal
Claudia is een autodidact papierkunstenaar. Haar nieuwsgierigheid naar oude ambachten en de passie voor papier kwamen samen toen ze leerde papier scheppen. Vooral het werken met papierpulp heeft haar voorkeur. Papier is een zeer toegankelijk materiaal en, ondanks alle digitalisering, volop om ons heen te vinden.

Mieke Veerkamp
Mieke is papierkunstenaar en voor haar is de natuur de grote inspiratiebron in haar collages en objecten. De kern van haar werk zijn scheursels en vezels van verschillende soorten papier. Zo ontstaan de collages door als het ware te 'schilderen' met papierscheursels waarbij ook vezels en allerlei andere natuurmaterialen gebruikt worden.

Teun Renes
Teun was in de jaren ’50 lid van de Liga Nieuw Beelden in Amsterdam. Zij zorgden voor een explosie van vrijheid in de kunst. Net als de schilders van Cobra zochten zij naar nieuwe uitdrukkingsmiddelen en vormen. De technische ontwikkeling was daarbij een grote impuls. Met de nieuwe materialen werd geëxperimenteerd en getest op de gebruiksmogelijkheid in de kunst. Teun is nog steeds niet uitgezocht.

De expositie is geopend op 3, 9, 10, 16, 23, 24, 30 en 31 maart en 6 april 2019. Openingstijden zijn van 14 tot 16.30 uur. De expositie is daarnaast tot en met 19 mei 2019 op werkdagen te zien, hiervoor dient eerst een afspraak voor gemaakt te worden via .

Of bekijk de website www.hetbeaufort.nl

Wanneer

Locatie

Cultureel Centrum Het Beaufort

Adres
Burgemeester De Beaufortplein 1, 7475AG Markelo
Telefoon
0547-769025
E-mail
Website
www.hetbeaufort.nl

Tip je vrienden

facebook twitter