Open Monumentendagen Hof van Twente

Let op! Vanwege het coronavirus zijn er verschillende maatregelen getroffen door het Nederlandse Kabinet. Alle evenementen, voorstellingen, bijeenkomsten en activiteiten in Nederland worden tot 1 september geannuleerd. Weekmarkten mogen vooralsnog wel doorgaan.

In het weekend van 14 en 15 september zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt, of om mee te doen aan een eenmalige activiteit. Ook in de Hof van Twente doen we mee!

Opening

De officiële opening van de Open Monumentendagen in de Hof van Twente is dit jaar op zaterdag 14 september om 09.30 uur bij de Braakmolen & het Klompenmuseum aan de Mulderskamp 2-B in Goor. De opening is vrij toegankelijk voor alle belangstellenden. Een waar feestje bij de Braakmolen, met klompenmakers, een molenaar aan het werk, muzikale omlijsting, pannenkoeken die gebakken worden en nog veel meer! Het Comité Open Monumentendagen Hof van Twente en de vrijwilligers van de locatie heten u daar van harte welkom. U kunt een kijkje nemen in de molen en het klompenmuseum en er is tevens de mogelijkheid om deel te nemen aan een educatieve stadswandeling met een stadsgids door Goor. Komt u ook?

Stadswandeling ‘Plekken van Plezier’

De stadswandeling met het thema ‘Plekken van Plezier’ is speciaal voor Open Monumentendag 2019 ontwikkeld, in samenwerking met het Goors Historisch Museum. Met een ervaren stadsgids loopt u langs diverse Goorse ‘plekken van plezier’ van vroeger en nu. De stadswandeling is ook op een later moment (individueel) te lopen met het bijbehorende informatie- & routeboekje dat vanaf 14 september 2019 verkrijgbaar is bij de VVV-informatiepunten in Hof van Twente.

Programma

 1. Noordmolen
  Aanvang: 10:00

  Noordmolen

  Noordmolen, Ambt Delden

 1. Herberg de Pol
  Aanvang: 10:00

  Herberg de Pol

  Cultuurcentrum Herberg de Pol, Diepenheim

 1. Oranjemuseum
  Aanvang: 13:30

  Oranjemuseum

  Oranjemuseum Nieuwe Haghuis, Diepenheim

 1. Noordmolen
  Aanvang: 10:00

  Noordmolen

  Noordmolen, Ambt Delden

 1. Herberg de Pol
  Aanvang: 10:00

  Herberg de Pol

  Cultuurcentrum Herberg de Pol, Diepenheim

Of bekijk de website www.openmonumentendag.nl/

Wanneer

 • 14 sep - 15 sep 2019
  • elke zaterdag
  • elke zondag

Prijzen

 • gratis Entreeprijs

Tip je vrienden

facebook twitter