Literair in de Pol

Nico Dijkshoorn studeerde Nederlands en aardrijkskunde. Tot 2005 was hij medewerker van de bibliotheek in Amstelveen. Vanaf 1999 timmerde hij aan de weg als internetcolumnist over het televisieprogramma Big Brother, onder pseudoniem Doordevil.

De columns werden heel populair. Hij schreef columns onder de naar C. Adriaanse, waarin hij voetbalcoach Co Adriaanse op de hak nam. De doorbraak naar een breder publiek kwam toen hij door de Volkskrant werd uitgenodigd een sportcolumn te schrijven. Harm Edens vroeg hem voor de soapserie Samen en de satirische nieuwsquiz Dit was het Nieuws. Hij levert tekstbijdragen aan het satirische televisieprogramma Draadstaal en is sinds 2008 iedere woensdag te gast in De Wereld Draait Door, waarin hij actuele gedichten schrijf en direct voordraagt.

In november 2007 verscheen onder de GeenStijl-vlag het door Dijkshoorn geschreven Grote GeenStijl Winterboek. Als P. Kouwes publiceert hij de dichtbundel: daar schrik je toch van. Begin 2009 verscheen: De tranen van Kuif den Dolder, een roman over een fictieve legendarische voetbalheld. In het najaar 2010 ging Dijkshoorn samen met Leon Verdonschot, de band The Hank Five en de Eindhovense rockzanger Denvis op theatertournee, onder de titel: Ook voor vrouwen.

Enkele uitgebrachte boeken van Nico Dijkshoorn: Huilen en Lachen (juni 2015), De vrije man (juli 2015), Klein geluk (mei 2016), Nat Gras (mei 2017), Alles & Niets (juni 2017).

Kaarten kosten €15,- en zijn hier te bestellen.

Of bekijk de website www.diepenheim.nl/activiteit/literair-in-de-pol-met-nico-dijkshoorn/

Wanneer

  • -

Prijzen

  • € 15,00 Entreeprijs

Locatie

Cultuurcentrum Herberg de Pol

Adres
Raadhuisstraat 8, 7478AG Diepenheim
Telefoon
0547-352911
E-mail
Website
www.herbergdepol.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter