Mirrewinter the Movie

Op vrijdag 22 februari speelt Mirrewinter the Movie in Herberg de Pol. Een fantastische inzet van saamhorigheid en noaberschap resulteerde in een groot avontuur dat Mirrewinter the Movie heet.

Weer, koud en wind hebben we met zijn allen getrotseerd om ons gezamenlijke avontuur te beleven. Maar onze ontberingen staan in het niet, vergeleken met de inzet van onze Canadezen en de angsten en drama's die zich voor velen in de oorlog hebben voltrokken. Mirrewinter the Movie is de oorlogsfilm van het Oosten. Een streekproductie waar we met zijn allen trots op mogen zijn.

De film gaat over een boerenfamilie op een afgelegen boerderij in Markelo in het laatste oorlogsjaar, winter 1944. De voertaal is in het plaatselijk dialect maar de film wordt ondertiteld. Vader Hennek is een ontevreden brompot, die moeite heeft met zijn levenslot, het geloof, de oorlog en zijn gehandicapte zoon Gètje. Hennek bewondert stilletjes zijn vrouw Marie, die vol liefde is voor iedereen, de boel altijd maar weer sust, dóórzet, met een onwankelbaar geloof in de hemel en in de goede afloop der dingen. “Ieder kaarsje wordt toch gezien” is Maries lijfspreuk. Dat slaat met name op Gètje, 13 jaar, met een verstandelijke beperking. In het laatste oorlogsjaar duikt de Joodse vluchtelinge Sarah onder op hun boerderij in Ut Brook. Gètje blijkt een “verzetsheld” en vader Hennek komt in het reine met zijn zoon. Dit verhaal wordt verteld aan de hand van enkele spannende gebeurtenissen vlak voor het eind van de oorlog.

De film begint om 20 uur. Kaarten kosten €7,50,- en zijn hier te bestellen.

Of bekijk de website www.diepenheim.nl/activiteit/mirrewinter-the-movie/

Wanneer

  • -

Prijzen

  • € 7,50 Entreeprijs

Locatie

Cultuurcentrum Herberg de Pol

Adres
Raadhuisstraat 8, 7478AG Diepenheim
Telefoon
0547-352911
E-mail
Website
www.herbergdepol.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter