Kunstroute Markelo

Thema: KunstStof

locatie
VVV Informatiepunt Markelo, Markelo

Ben je een liefhebber van kunst? Dan moet je deze route echt fietsen of rijden! Langs de fraaie route staan tijdelijk schilderijen en ruimtelijke kunstwerken opgesteld.

Een jaarlijks terugkomend evenement is de Kunstroute Markelo. Dit is een fiets- en autoroute van ca. 22 km waarbij een fraai landschap, verrassende schilderijen en ruimtelijke kunstwerken elkaar afwisselen. Het streven is om na elke kilometer minimaal één schilderij of ruimtelijk kunstwerk te exposeren nabij een huis of boerderij.

De route loopt door het prachtige afwisselende Markelose landschap langs bossen, heuvels en water. Uiteraard is er een aantal punten om even uit te rusten. De beschrijving is te koop bij o.a. het VVV Informatiepunt in Markelo.

Er zijn verschillende kunstwerken te bewonderen, schilderijen en ruimtelijk werk. Van professionele hand, maar ook gemaakt door de kinderen van de basisscholen. De organisatie is van mening dat ze ook de niet-professionals een kans moeten geven om gezien te worden. Met deze route is goed te zien dat kunst iets voor iedereen is. Op elk niveau is prachtig werk gemaakt.

Kunststichting Markelo wil dat er zo groot mogelijk publiek; inwoners van Hof van Twente en ook de toeristen/passanten in aanraking komen met kunst in allerlei vormen. Er is dus veel te zien en te beleven.

De route heeft een lengte van ca. 22 km met als start- en eindpunt het Cultureel Centrum Het Beaufort, waarbij een fraai landschap en verrassende schilderijen en ruimtelijke kunstwerken elkaar afwisselen.

Het thema dit jaar is 'KunstStof'.

De route is zowel op de fiets, met de auto, per solex of lopend te bekijken.