Familiefietsdag de Boer Op Diepenheim

Altijd al eens willen kijken op een boerderij? Fiets dan mee met de boer op Diepenheim! De route is ca. 38 km lang en onderweg kun je een kijkje nemen in de stal, zien hoe een melkrobot werkt en imposante werktuigen bekijken.

De start is bij Herberg de Pol in Diepenheim, vervolgens fiets je richting Markvelde en Neede.

De eerste stop is bij de boerderij van de familie Baak, tevens koffiestop. Op deze boerderij ziet u koeien en kalveren. De stal is voorzien van een melkrobot.

De fraai uitgezette route gaat dit jaar richting Markvelde, Achterveld, Neede, en Noordijk. De eerste stop is bij de boerderij van de familie Baak, tevens koffiestop. Op deze boerderij zie je koeien en kalveren. De stal is voorzien van een melkrobot. Bij Loon- en grondverzetbedrijf Timmerije maak je kennis met de imposante werktuigen die momenteel gebruikt worden bij diverse werkzaamheden. Tevens worden op deze locatie overheerlijke pannenkoeken gebakken.

De volgende stop is de Leerkotte een kleinschalige vakantieboerderij waar mensen met een zorgbehoefte en hun partner, gezin of familie/vrienden terecht kunnen voor een onbezorgde vakantie.

Daarna vertrek je richting het melkveebedrijf van de familie Tyert. Op dit bedrijf is de stal voorzien van 200 ligplaatsen met ‘greenbedding’, melkrobots, mestrobots en een automatisch voersysteem. Onderweg kun je ook een kijkje nemen bij Watermolen den Haller, het Gedenkbos, Natuurpark Kronenkamp en de Natuurobservatietoren op de Needse berg.

De kosten voor deelname bedraagt € 2,50 per persoon. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis meedoen. Starten kan tussen 9-12 uur vanaf Cultuurcentrum Herberg de Pol, Raadhuisstraat 8 in Diepenheim. De locaties zijn tot 16 uur geopend.

Organisatie is in handen van Vrouwen van Nu afd. Diepenheim

Of bekijk de website vrouwenvannu.nl/diepenheim

Wanneer

  • -

Prijzen

  • gratis Entreeprijs kinderen (t/m 12 jaar)
  • € 2,50 Entreeprijs Volwassenen
  • € 2,50 Entreeprijs jongeren (t/m 18 jaar)

Locatie

Cultuurcentrum Herberg de Pol

Adres
Raadhuisstraat 8, 7478AG Diepenheim
Telefoon
0547-352911
E-mail
Website
www.herbergdepol.nl

Tip je vrienden

facebook twitter