Streekmarkt Twente

Proef het echte Twente

prijs
gratis
locatie
Grote of Oude Blasiuskerk, Delden

Proef de lekkerste producten van eigen bodem op de Streekmarkt Twente, elke eerste zaterdag van de maand bij de Oude Blasiuskerk in het historische centrum van Delden. Dit keer met drie nieuwe producenten.

Yacon oet Twente
Siroop en jam, knollen en broedknollen van Yacon het Twente. Yaco is een eeuwenoude plant uit de Andes-regio in Zuid-Amerika. De Inca's waren er dol op. De wortel is geliefd om zijn zoete smaak, zijn hydraterende eigenschappen en gunstige uitwerking op de spijsvertering en bevat zeer weinig calorieën. De bijzonder smaakvolle yacon siroop is bij uitstekend te gebruiken op wafels, poffertjes en pannenkoeken. Deze Boliviaanse Zonne-wortel van Twentse grond, geteeld door Jan Jacob Willems, kreeg onlangs veel positieve reacties in het programma Binnenste Buiten. Culinair expert Alain Caron maakte een smaakvol gerecht van eendenborst met yacon. Een nieuwe uitdaging op de Streekmarkt Twente!

Blije Zuivel uit het hart van Twente
Yoghurt, hangop en vla van de Blije Zuivel uit het hart van Twente. Willemien Bonthuis gebruikt A2A2 melk van de “oerkoe” om yoghurt, hangop en vla te maken. Onderzoeken wijzen uit dat deze melk door een andere eiwitsamenstelling beter verteerbaarder is en minder snel een allergische reactie oproept bij mensen die licht gevoelig zijn voor koemelk. Deze blije zuivel wordt gemaakt in de eigen zuivelruimte in Bornerbroek.

Brommels
De Brommels is een kleinschalig bedrijf met circa 100 melkgeiten. Van de verse geitenmelk wordt op de eigen boerderij een groot aantal gepasteuriseerde geitenkazen gemaakt. Zeer bijzonder zijn de halfharde geitenkazen met diverse soorten kruiden zoals komijn, pesto, koriander en fenegriek. Door de jarenlange ervaring in de ontwikkeling van het kaasmaken zijn de kazen zeer smeuïg en zacht. De zachte geitenkaas wordt ook door veel gerenommeerde restaurant gebruikt om er zelf een uniek gerecht mee te maken. Deze heerlijke kazen zullen op de streekmarkt door Elise Elbert van Erve Mollinkwoner verkocht worden. Een mooie aanvulling op haar eigen assortiment kaas waarbij o.a. de ronde kaasjes met een zwarte coating altijd zeer gewild zijn. Deze blije zuivel wordt gemaakt in de eigen zuivelruimte in Bornerbroek.

Over de Streekmarkt Twente
De Streekmarkt is zeer gewild en veel bezoekers maken er een dagje uit in Delden van. Een dagje in het historische centrum van Delden met het bezoeken van winkels, galerieën en restaurants. De Streekmarkt wordt georganiseerd door de Stichting Streekmarkt Twente.