Streekmarkt Twente

Proef het echte Twente

prijs
gratis
locatie
Grote of Oude Blasiuskerk, Delden

Proef de lekkerste producten van eigen bodem op de Streekmarkt Twente, elke eerste zaterdag van de maand bij de Oude Blasiuskerk in het historische centrum van Delden. Het thema van deze maand: Heerlijke Erwtensoep.

Seizoensproducten zijn het allerlekkerst wanneer je ze op het juiste moment eet. We zijn immers nog altijd onderdeel van de natuur, ondanks geavanceerde ontwikkelingen in de techniek. Seizoensgebonden eten sluit aan bij wat je lichaam op dat moment nodig heeft: warm, voedend eten in de winter zoals maaltijdsoepen en koud en licht eten in de zomer als salades en smoothies. Wat je ziet groeien, ligt later op je bord. Bovendien is eten uit het seizoen vaak goedkoper en beter voor het milieu. Voedsel hoeft niet over grote afstanden ingevlogen te worden en krijgt uitgebreid de tijd om te groeien, te rijpen en op smaak te komen.

Over de Streekmarkt Twente
De Streekmarkt is zeer gewild en veel bezoekers maken er een dagje uit in Delden van. Een dagje in het historische centrum van Delden met het bezoeken van winkels, galerieën en restaurants. De Streekmarkt wordt georganiseerd door de Stichting Streekmarkt Twente. Elke maand, ieder seizoen weer een nieuwe ontdekking. Als je van lekker en gezond eten houdt, mag je dit niet missen!