Pieter Jouke - Gloeiende plaat

In zijn nieuwe voorstelling ‘Gloeiende Plaat’ neemt Pieter Jouke verantwoordelijkheid. Hij zat even in het oog van de orkaan, maar nu is hij er weer. Voordat hij ook maar denkt aan het verbeteren van de wereld, wil hij die (wereld) eerst begrijpen.

Dat doet hij door vragen op te werpen. Je mag daarop antwoorden. Maar je mag je ook verbazen over wat er omgaat in het hoofd van deze wereldbestormer. Nooit heeft hij slechts één gedachte tegelijk.

Tijdens het rennen van marathons, het beoefenen van de krijgskunst Krav Maga, het schrijven van boeken, columns en voorstellingen; altijd zijn er die gedachtespinsels, ideeën, invallen, overpeinzingen in dat overkokende brein. Ze zijn niet meer tegen te houden, ze knallen eruit in deze voorstelling. Alsof er nog een horde Pieter Joukes rond rent in zijn hoofd. Hij is talig, interactief, keihard en goudeerlijk. Hou je vast. En hem.

Jouke maakt ook deel uit van De Staat van Verwarring (met absurdist Ronald Snijders) en excelleerde op de buis bij het one-liners gezelschap van‘Pieter Jouke dames en heren’  Padoem Patsss (BNN-VARA). Daarnaast schrijft hij teksten voor verschillende cabaretiers en voor vele radio-en TV programma’s o.a. ‘De Taalstaat’ en ‘Zondag met Lubach’. Hij was te zien bij CQC, De slimste mens, Koppensnellers, Het Gesprek en Wat vindt Nederland. Jouke is initiatiefnemer van de Humormarathon voor CliniClowns) en is één van de drie breinen achter Buro renkema (samen met Arjen Lubach en Edo Schoonbeek).

‘...Jouke is uitgegroeid tot een alternatief voor Herman Finkers en Kees Torn, taalkunstenaars die momenteel niet op de podia te vinden zijn.’ ‘...zijn associaties zijn geestig en vindingrijk... NRC.

Of bekijk de website www.reggehof.nl/theater/pieter-jouke-gloeiende-plaat/09-03-2019-20-00

Wanneer

Prijzen

  • € 17,00 Entreeprijs

Locatie

De Reggehof

Adres
De Höfte 5, 7471DK Goor
Telefoon
0547-284888
E-mail
Website
www.reggehof.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter