Familiefietsdag de Boer Op Diepenheim

prijs
gratis - € 2,50
locatie
VVV Informatiepunt Diepenheim, Diepenheim

Altijd al eens een kijkje willen nemen op een boerderij? Neem dan deel aan de gezellige Familiefietsdag de Boer op Diepenheim! De route is ca. 35 km lang en staat volledig in het teken van een dagje de boer op.

Fiets op woensdag 15 augustus mee met de gezellige Familiefietsdag de boer op met koffie, thee en pannenkoeken. De route is ca. 35 km en voert over fraaie boerenerven. Onderweg openen een aantal locaties de deuren voor publiek, waaronder een gespecialiseerd melkveebedrijf, wijnboerderij en hertenhoeve.

De route gaat dit jaar richting Gelselaar en Geesteren. Onderweg kan er een kijkje worden genomen bij verschillende bedrijven, zo is de boerderij van de familie Luttikhedde, Erve de Borghorst, koffiestop. Bij Wijnboerderij Kunneman in Geesteren kan ontdekt worden hoe wijn wordt gemaakt. Op het mooie erf van de familie Koeleman in Geesteren worden overheerlijke pannenkoeken gebakken en kan er een kijkje worden genomen op het gespecialiseerde melkveebedrijf met een flink aantal koeien.

Na een aantal kilometer gefietst te hebben is de volgende stop bij Erve Daalwiek, een melkveehouderij (met kaas- en zuivelmakerij), akkerbouw (voornamelijk telen van consumptieaardappelen) en boerderijwinkel. Vervolgens voert de route je naar Molen de Ster in Geesteren, de Hertenhoeve de Lavei en de Deepse Melkboer familie Sipma.

De kosten voor deelname bedraagt € 2,50 per persoon. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis meedoen. Starten kan tussen 9-12 uur vanaf de VVV in Cultuurcentrum Herberg de Pol, Raadhuisstraat 8 in Diepenheim. De locaties zijn tot 16 uur geopend.

Organisatie is in handen van HofMarketing (VVV Hof van Twente) i.s.m. Vrouwen van Nu afd. Diepenheim.