Heerlijck Zicht

In de zomer van 2017 vindt de eerste editie van Heerlijck Zicht plaats. Op deze fiets/wandelroute van ongeveer 16 km door het buitengebied van Diepenheim, Markelo en Goor zijn 20 landschapskunstwerken te aanschouwen. Tijdens deze periode vinden verschillende culturele themaweekenden plaats.

Op deze fiets-/wandelroute van ongeveer 16 km door het buitengebied van Diepenheim, Markelo en Goor zijn 20 installaties en landschapskunstwerken te bewonderen. De route is dagelijks af te leggen van zonsopgang tot zonsondergang.

Enkele deelnemende kunstenaars zijn; Ronald de Ceuster, Michael Hoedjes, Dirk Hakze, Rob Sweere en Leonie Muller. Daarnaast wordt ook ruimte gegeven aan nieuw talent in de beeldende kunst. Twee alumni van Artez, Hilde Onis en Roland Spitzer, presenteren tijdens de kunstroute beiden een eigen kunstwerk.

Naast deze mooie kunstwerken vindt er tijdens de periode van 'Heerlijck Zicht' tijdens zes weekenden een additioneel programma plaats rondom een speciaal thema!

De thema's van 2017 zijn:
* Tekenen en schilderen (zaterdag 1 t/m zondag 2 juli)
* Literair weekend (vrijdag 14 t/m zondag 16 juli)
* Buitentheater (vrijdag 28 t/m zondag 30 juli)
* De sieraad biënnale (vrijdag 11 t/m zondag 20 augustus)
* Open tuinen (vrijdag 18 t/m zondag 20 augustus)
* Markten en fairs (vrijdag 1 t/m zondag 3 september)

Deelname bedraagt € 2,- per persoon(kinderen € 1,-). Je ontvangt een polsbandje en een bonnenboekje met daarin voordeelcoupons van diverse ondernemers in Diepenheim en Goor. Daarnaast kun je een programmaboekje kopen à € 6,- met alle informatie over de route, de kunstenaars en de arrangementen.

De verkooppunten zijn: (dagelijks tussen 10.00-16.00 uur)
* Cultuurcentrum Herberg de Pol, Raadhuisstraat 8 in Diepenheim
* Grand Café de Zon, Kerkstraat 20 in Goor

De route heeft twee opstartpunten. Dit zijn de verkooppunten in Goor en Diepenheim. Bij aanschaf van de polsbandjes ontvang je de routeaanwijzing in tekst, zoals Jacobus Craandijk hem meer dan 100 jaar geleden schreef. De plattegrond met de route en de locaties van de kunstwerken vind je in het programmaboekje.

Nu t/m 17 september!
Kunstroute Heerlijck Zicht wordt verlengd tot en met zondag 17 september 2017. In overleg met de kunstenaars is hiertoe besloten. De organisatie biedt op deze manier de kans om nog meer personen te laten genieten van de 20 landschapskunstwerken rondom Diepenheim en Goor.

Kijk voor meer informatie op www.deheerlijckheiddiepenheim.nl

Programma

Of bekijk de website www.diepenheim.nl/

Wanneer

  • 1 jul - 17 sep 2017
    • dagelijks | - uur

Prijzen

  • € 2,00 Entreeprijs
  • € 1,00 Entreeprijs kinderen (t/m 12 jaar)

Het programmaboekje kost €6,00

Tip je vrienden

facebook twitter