De installatie ‘Dromen en Visioenen’

Het idee is om de Johanneskerk een interactieve ervaringsplek te laten zijn voor de bezoekers die tijdens Kunstmoment en gedurende de maand oktober de kerk in Diepenheim bezoeken. De installatie zal zich zowel op de grond bevinden als hangend in de ruimte.

Het kunstwerk wordt naar conceptontwerp en idee van beeldend kunstenaar Martha van Schaik, gemaakt door vrouwen en mannen uit Diepenheim. Het concept is door een twintigtal mensen enthousiast opgepakt. Vanaf februari wordt iedere maandagavond vlot en betrokken gewerkt om er iets heel moois van te maken. Technieken als vlechten, haken, knopen en breien komen aan de orde. Verbindingen in stofrepen, wilgentenen en draad. Een uitvoering van kleden en dromenvangers die dromen en verhalen uit de Bijbelse verhalen verbeelden.

De installatie die men ziet en ervaart zal interactief zijn, omdat bij het zien van de installatie ook wat van de bezoeker wordt verwacht. Men zal meer dan toeschouwer alleen zijn. De bedoeling is dat de bezoeker wat moeite zal moeten doen om de ruimte en daarbinnen de installatie te betreden. Men kan wanneer men wil ook wat toevoegen aan het werk. Het is de bedoeling dat de toeschouwer opgenomen wordt door het kunstwerk en er zo ook een wezenlijk onderdeel van zal zijn.

Of bekijk de website kunstmomentdiepenheim.nl/nieuws/

Wanneer

  • 9 okt - 19 okt 2014
    • dagelijks | - uur

Tip je vrienden

facebook twitter