Voorstelling De Lichtwachter

Tijdens Kunstmoment Diepenheim speelt de Stichting Mooier hun bijzondere buitenvoorstelling Lichtwachter.

De voorstellingen vinden plaats tijdens Kunstmoment Diepenheim op woensdag 15 oktober 2014 om 17.00 uur en om 20.00 uur.

Een zonderlinge man is hij, de laatste van een generatie lichtwachters die de vuurbaak brandend moet houden. Deze immens grote en belangrijke taak eist zijn tol. De lichtwachter verliest zijn vrouw en hij stuurt zijn kinderen weg om zich volledig te kunnen wijden aan zijn vuur. Maar de vuurbaak gaat aan de haal met de toewijding van de arme man.. Dan komt zijn overleden vrouw terug, zij wil de lichtwachter beschermen voor de sluwe vuurbaak. Kan zij haar geliefde tot bezinning brengen en behoeden voor de gekte waar hij op afstormt?

De Lichtwachter is een vertelling die op bijzondere, open plekken in de natuur gespeeld wordt. In een weiland, in de uiterwaarden. In een spectaculair decor dat bestaat uit twee eilanden. Zonder woorden, in beelden, beweging, spel en geleid is eenzaamheid, verdriet, opluchting en liefde zichtbaar, hoorbaar en voelbaar. De flinke dosis humor waarmee de absurditeit van de bezigheden van de lichtwachter wordt getoond, vormt een schrijnend contrast met de enorme emoties van de tot waanzin gedreven zelfde man.

Kaarten vanaf nu te bestellen via de website of kopen op locatie bij de kassa vanaf een half uur voor aanvang. Uitsluitend contante betaling.

Of bekijk de website www.delichtwachter.nl/

Wanneer

Locatie

Landgoed Warmelo

Adres
Stedeke 11, 7478RV Diepenheim
Telefoon
0547-352547
E-mail
Website
www.kasteelwarmelo.nl

Tip je vrienden

facebook twitter