Film | Sweet Dreams

De tweede speelfilm van de Nederlands-Bosnische Ena Sendijarevi draait om het koloniale en aftakelende suikerbedrijf van Agathe en haar man Jan. Met een glansrol voor Renée Soutendijk als de vileine Agathe. De film is de Nederlandse inzending voor de Oscars van 2024.

Op een afgelegen Indonesisch eiland, in de latere jaren van het koloniale tijdperk, valt de Nederlandse suikerfabrikant Jan dood neer voor de ogen van zijn vrouw Agathe. Hun vervreemde zoon Cornelis en zijn hoogzwangere vrouw Josefien reizen over vanuit Nederland om het familiebedrijf over te nemen. Tot grote verrassing blijkt Jans concubine Siti en cruciale rol te spelen in zijn testament.

Te midden van een opstand van de Indonesische arbeiders, begint een kat-en-muis-spel waar niemand heelhuids uit zal komen. Sweet Dreams combineert meedogenloze satire en een uitbundige esthetiek in een verhaal over de ondergang van het Europese kolonialisme.

Peter Faber, Hans Dagelet, Hayata Azis en Renée Soutendijk bijeen in een satirisch familedrama over een uiteenvallend suikerplantagegeslacht in Nederlands-Indië.

Wanneer

Prijzen

  • € 7,50 Entreeprijs

Locatie

De Reggehof

Adres
De Höfte 5, 7471DK Goor
Telefoon
0547-284888
E-mail
Website
www.reggehof.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter