Dichter bij de Natuur

Relaxen in de natuur en ondertussen luisteren naar gedichten en muziek. Dat is 'Dichter bij de Natuur'. Kunst, literatuur, natuur en bezoekers die op zoek zijn naar een ontspannen middag met poëzie en muziek op een aantrekkelijke locatie.

Cultureel evenement voor iedereen
Relax in de natuur en luister ondertussen naar gedichten en muziek. Laat je meenemen door o.a. Ramsey Nasr, Johanneke ter Stege, Wouter Munsterman en Melanie Brilman. Naast optredens zijn er doorlopend (kinder)activiteiten, een markt met producten uit de Reggetuin, een terras, rondleidingen en voorleessessies.

Laat je meenemen in de verwondering van acteur, schrijver en dichter Ramsey Nasr. Schrik op door de woorden van De Klimaatdichters. En doe een stiekem dansje op de muziek van Johanneke ter Stege. Ook kan je bijvoorbeeld zelf aan de slag met het maken van een insectenhotel. Naast optredens zijn er doorlopende (kinder)activiteiten, een markt met producten uit De Reggetuin, een terras, rondleidingen en voorleessessies.

Programma
Klimaatdichters op de zeepkist
Op straat klinken de klanken van De Klimaatdichters om iedereen welkom te heten. Met hun gedichten roepen ze op aansprekende wijze op om meer oog te krijgen voor de schoonheid van en de zorgen om onze planeet.

Café/terras | Rondleiding Reggetuin
Het café/terras is het verzamelpunt voor een rondleiding waarbij vrijwilligers je meenemen langs al het moois van De Reggetuin.

Boomgaard | Markt en workshops, kinderactiviteiten
In de boomgaard is een gezellige markt met onder andere interessante workshops en kinderactiviteiten.

14.30 en 15.30 uur – Voorleessessies door kinderboekenschrijver
Doorlopend zijn er natuur- en kinderactiviteiten met vrijwilligers van De Reggetuin, zoals het maken van een insectenhotel.

Onder de Es | optredens
Geniet van voordrachten en optredens van bekende namen als Ramsey Nasr (dichter, schrijver, essayist, acteur, regisseur, librettist en vertaler), Joanneke ter Steege (stadsdichter van Deventer en singer-songwriter) Wouter Munsterman (pianist en pianodocent en de huidige stadsdichter van Hengelo) en Mélanie Brilman (zangeres met een voorkeur voor het lied als kunstvorm).

14.00 tot 16.20 uur – Optredens van Ramsey Nasr, Johanneke ter Stege, Wouter Munsterman en Mélanie Brilman
Dichters uit de Hof
Daarna volgt de voordracht van de genomineerde dichters die meededen aan de gedichtenwedstrijd 'Dichter bij de Natuur'. Als inwoner van gemeente Hof van Twente kun je tot 1 september a.s. je creatieve kijk op ‘Groen Doen’ delen in de vorm van een gedicht over 'Dichter bij de Natuur' in de breedste zin van het woord. De mooiste gedichten worden beloond met een prijs.

16.20 uur – Optredens genomineerde dichters gedichtenwedstrijd
16.45 uur – Prijsuitreiking gedichtenwedtrijd door de stadsdichter van Goor

Meld je aan
Al dit moois wil je toch niet missen? Kinderen hebben gratis toegang en de ticketprijs voor volwassenen is slechts 5 euro per persoon. De entree van het evenement is bij de ingang van De Reggetuin.

Over de Maand van het Groen Doen!
Deze activiteit maakt onderdeel uit van de 'Maand van het Groen Doen!' in september. Samen met de gemeente Hof van Twente, De Groene Loper, De Reggetuin, Hofvogels, St. Machtig Mooi Markelo Zoemt en vele andere vrijwilligers organiseren we deze maand.

Tijdens deze maand zijn er verschillende leuke én inspirerende groene activiteiten te ondernemen. Denk aan: groene exposities, fietsroutes, workshops en zelfs een groene dichtwedstrijd. Iedereen uit Hof van Twente kan meedoen. Kom jij ook?

De ‘Maand van het Groen Doen’ Is onderdeel van de campagne ‘Hof Nog Groener’, waarmee we willen laten zien hoe gezellig, gewoon en gemakkelijk groen doen kan zijn. Echt iedereen kan het!

Of bekijk de website www.hofbibliotheek.nl/agenda/296-dichter-bij-de-natuur

Wanneer

  • -

Prijzen

  • € 5,00 Entreeprijs
  • gratis Entreeprijs jongeren (t/m 18 jaar)

Locatie

Reggetuin

Adres
Kerkstraat 123d, 7471AH Goor
Website
www.hofbibliotheek.nl/agenda/296-dichter-bij-de-natuur

Tip je vrienden

facebook twitter