Wandeling met boswachter | Landgoed Twickel

De boswachter leidt je graag rond door dit landschap. Veel aandacht zal uitgaan naar de natuur en met een beetje geluk sta je oog in oog met een ree….

Tegenover kasteel Twickel liggen uitgestrekte bossen, beken en een landschapspark met een boeiende geschiedenis.

De wandeling start bij de Landgoedwinkel en gaat langs het kasteel van Twickel, door het landschapspark, dat begin deze eeuw is gerestaureerd door landschapsarchitect M. van Gessel.

Je loopt onder een reigerkolonie door en komt uit bij de Twickelervaart. Hier wordt stilgestaan bij het ontstaan van deze oude scheepvaartverbinding en de rol van hotel Carelshaven hierin. Via een brug wordt de Oelerbeek overgestoken, waar de ijsvogel en de grote gele kwikstaart vaak rondvliegen.

Daarna betreden we de het landschapspark de Breeriet die aangelegd is in 1872. Het is een natuurreservaat die normaliter niet toegankelijk is. Als we onze weg vervolgen passeren we Casa Nova, het huis met jachtschuur gebouwd voor de jachtopzichter.

Als finale gaat de route via een bospad naar het Kreeftengat. Waarom deze naam voor deze plek? Van hieruit gaat de route terug door het landschapspark, richting de parkeerplaats. Hier eindigt de wandeling en kun je eventueel een bezoek brengen aan de Landgoedwinkel.

Of bekijk de website twickel.nl/home/landgoed-twickel/bezoekersinfo/rondleidingen/

Wanneer

  • 3 mei - 26 jul 2023
    • elke 1e woensdag van de maand | - uur

Prijzen

  • € 7,50 Prijs voor leden
  • € 10,00 Prijs voor niet-leden

Locatie

Kasteel en landgoed Twickel

Adres
Twickelerlaan 7, 7495VG Delden
Telefoon
074-3761020
E-mail
Website
twickel.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter