Zomerse kerkmuziek van J.S. Bach

Natuurlijk is Johann Sebastian Bach vooral bekend van zijn kerkmuziek. De grote werken zoals de Mattheus en de Johannes passies en het Weihnachtsoratorium worden veel uitgevoerd. En terecht. Maar de Bachwerkplaats kiest voor het zomerconcert voor minder uitgevoerde en vrolijke sacrale koorwerken van Bach. Laat je meevoeren en oppeppen door deze eeuwenoude melodieën!

De Mis in G (BWV 235) is een van de zogenaamde ‘Lutherse missen’ van Bach. Deze vier korte missen uit de periode tussen 1730 en 1740 zijn op Latijnse teksten gezet en niet op Duitse teksten wat gebruikelijk was voor Bach. De Mis in G bestaat uit zes delen en heeft een lichtheid die goed past bij de zomer.

Het gaat vrolijk door met de korte cantate Der Herr denket an uns (BWV 196), die door Bach waarschijnlijk geschreven is voor de huwelijksplechtigheid van een bevriende predikant in Weimar. Het is een vroeg werk van Bach uit 1707 of 1708.

Ook echt bedoeld voor de zomer is de cantate Wer nur den lieben Gott lässt walten (BWV 93) uit 1724: jubelende koorzang en meer ingetogen aria’s.

De Bachwerkplaats is een koor van zeer ervaren zangers dat onder begeleiding van een professioneel barok-orkest meerdere malen per jaar uitvoeringen verzorgt in een kerk in de Hof van Twente. Dirigent is Yt Nicolai, die haar sporen verdiend heeft in de koorwereld in Oost-Nederland en ver daarbuiten.

Wanneer

  • -

Prijzen

  • € 17,50 Entreeprijs Volwassenen
  • € 10,00 Entreeprijs jongeren (t/m 18 jaar)

Kaartverkoop via www.bachwerkplaats.nl.

Locatie

Hofkerk

Adres
Diepenheimseweg 2, 7471LX Goor
Telefoon
0547-272337
Website
www.hofkerkgoor.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter