Grenzeloos Verraad | Film

Grenzeloos Verraad draait momenteel in alle Nederlandse bioscopen en de recensies zijn lovend! Wist je dat een deel van deze film is opgenomen op een boerderij in Markelo?

De film Grenzeloos Verraad vertelt het verhaal van een Duitse soldaat van Nederlandse afkomst die in de laatste maanden van de oorlog bij een Saksische boerenfamilie wordt geplaatst en moet kiezen tussen zijn eer en zijn geweten. Een deel van de film is opgenomen op de boerderij van de familie Pullen in Markelo en op het oude treinstation in Haaksbergen.

Speler uit Markelo
Markeloër Gerhard Meijer is een van de spelers in de film Grenzeloos Verraad, die momenteel in alle Nederlandse bioscopen draait. Naast Meijer hebben ook 400 andere Nederlandse, Duitse, Franse en Russische acteurs meegewerkt aan de productie van de film.

Over de film
De Duits-Nederlandse officier Ludwig Mengelberg, in het Duitse leger luisterend naar de bijnaam 'Der Fliegende Holländer', heeft steeds grotere moeite met de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog. Na een persoonlijk drama wordt hij overgeplaatst naar Nederland en neemt hij het drastische besluit om in Drenthe te helpen bij het verbergen van onderduikers. Daarmee pleegt hij natuurlijk hoogverraad bij zijn eigen manschappen. Wanneer de SS wantrouwen krijgt en het verzet oprukt, zet Mengelberg niet alleen zijn eigen leven op het spel, maar ook dat van de mensen die hij probeert te helpen.

Landelijke première
De landelijke première van Grenzeloos Verraad vond plaats op 27 maart 2023 in het Atlastheater in Emmen. Vanaf 30 maart is de film te zien in de Nederlandse bioscopen. Er zullen tevens Duitse en Amerikaanse versies van de film op de markt komen.

Of bekijk de website www.reggehof.nl/film/grenzeloos-verraad/30-04-2023-15-30

Wanneer

Prijzen

  • € 7,50 Entreeprijs

Locatie

De Reggehof

Adres
De Höfte 5, 7471DK Goor
Telefoon
0547-284888
E-mail
Website
www.reggehof.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter