Johannes Passion

De vurige en dramatische Johannes Passion van J.S. Bach wordt in de Hofkerk in Goor uitgevoerd door koor en orkest van de Bachwerkplaats onder leiding dirigent Yt Nicolai, aangevuld met vijf top-solisten.

De uitvoering van de Johannes Passion op zondag 26 maart in Goor krijgt een extra lading. Dat zegt dirigent Yt Nicolai van het koor en orkest van de Bachwerkplaats. Juist in deze verwarrende en onrustige tijden kan de Johannes Passion veel troost bieden. De uitvoering van de Bachwerkplaats is puur en direct, met extra aandacht voor het menselijk aspect van het verhaal van de laatste dagen van Jezus.

De Johannes Passion is een oratorium van Johann Sebastian Bach uit 1724 met als onderwerp het lijden en sterven van Jezus volgens het evangelie van Johannes. Het is een vertelling over verraad, onrecht, maar ook over troost, die vandaag de dag nog zeer relevant is. In vergelijking met de bekendere Matthäus Passion is de ‘Johannes’ muzikaal feller, directer en ongepolijster, zelfs theatraler. Deze laatste eigenschap zal bij deze uitvoeringen benadrukt worden, waardoor de ervaring nog intenser wordt.

De Johannes Passion wordt op zondag 26 maart in de Hofkerk in Goor uitgevoerd door het koor en orkest van de Bachwerkplaats onder leiding van de Diepenheimse dirigent Yt Nicolai, aangevuld met vijf top-solisten: Heleen Koele (sopraan), Sietse Buwalda (altus), Gert-Jan Verbueken (tenor/evangelist), Jitze van der Land (bas) en Dieks van Gogh (Christus). De regie wordt verzorgd door Lidewij Mahler

Wanneer

  • -

Prijzen

  • € 37,50 Entreeprijs
  • € 17,50 Entreeprijs jongeren (t/m 18 jaar)

Toegang is inclusief consumptie in de pauze.
Meer informatie en kaartverkoop via www.bachwerkplaats.nl.

Locatie

Hofkerk

Adres
Diepenheimseweg 2, 7471LX Goor
Telefoon
0547-272337
Website
www.hofkerkgoor.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter