Beethoven en zijn ‘onsterfelijke geliefde’ | Muzikale lezing

In concertjaar 2023 organiseert ‘Cultuurvrienden Oude Blasius’ in Delden naast concerten ook muzikale lezingen. Daarin klinkt niet alleen de muziek, ook het bijhorende verhaal zal worden verteld.

Zo komen op 4 maart veelbelovende pianist Santiago Costa en vermaarde verteller Ben Coelman in de Oude Blasiuskerk hun presentatie houden onder de titel ‘Beethoven en zijn onsterfelijke geliefde’.

Een paar dagen na het overlijden van Ludwig van Beethoven op 26 maart 1827 vond zijn voormalige assistent Anton Schindler in de schrijftafel van de maestro een romantische brief gericht aan zijn 'onsterfelijke geliefde'. De identiteit achter die 'Unsterbliche Geliebte' aan wie deze hartstochtelijke liefdesbrief gericht was, bleef meer dan een eeuw lang een raadsel, maar sinds kort lijkt het mysterie te zijn ontrafeld!

Bij bestudering blijkt dat naast die ene 'onsterfelijke geliefde' nog zeker zes andere dames een belangrijke rol hebben gespeeld in Beethovens leven, en die ook van invloed zijn geweest op zijn muziek. In deze avondvullende presentatie geeft Ben Coelman samen met pianist Santiago Costa aan de hand van een grote hoeveelheid beeld- en geluidsmateriaal een kijkje in het spannende liefdesleven van de beroemde componist.

De voorverkoop loopt via NL 45 RABO 0317 6914 14 en bij The Read Shop Delden. Uiteraard zijn aan de kerkzaal ook kaarten verkrijgbaar, op die zaterdag 4 maart, vanaf 18:30 uur. Lees meer over het programma op: www.cultuurvrienden-oudeblasius-delden.nl

Of bekijk de website cultuurvrienden-oudeblasius-delden.nl/

Wanneer

Prijzen

  • € 8,00 Entreeprijs
  • € 12,00 Prijs voor niet-leden

Vrije toegang voor jongeren t/m 16 jaar.

Locatie

Grote of Oude Blasiuskerk

Adres
Kerkplein 3, 7491BM Delden
Website
www.blasiusdelden.nl

Tip je vrienden

facebook twitter