Chimaera Trio | Klassiek

Het ensemble speelde de afgelopen jaren niet alleen de grote trio’s van componisten als Beethoven, Brahms en Von Zemlinsky, maar bouwde ook een aanzienlijk repertoire aan kleinere werken op.

Annemiek De Bruin, klarinet, Irene Kok, cello, Laurens de Man, piano vormen het Chimaera Trio. De naam van het Chimaera Trio is ontleend aan een figuur uit de Griekse mythologie, een vuurspuwend monsterlijk wezen, samengesteld uit delen van een leeuw, een geit en een slang. Het waarnemen van de Chimaera gold als voorteken van onweer, schipbreuken en natuurrampen.

De bezetting klarinet, cello en piano komt in de kamermuziek veel minder voor dan bijvoorbeeld het pianotrio of strijkkwartet en is in die zin, net als de Chimaera zelf, bijzonder van samenstelling.

Het ensemble speelde de afgelopen jaren niet alleen de grote trio’s van componisten als Beethoven, Brahms en Von Zemlinsky, maar bouwde ook een aanzienlijk repertoire aan kleinere werken op. De kracht van het trio ligt in het samenstellen van programma’s rondom een thema met - naast oorspronkelijk werk - unieke arrangementen.

Of bekijk de website deldenklassiek.nl/concerten/chimaera-trio-28-03-2023

Wanneer

Prijzen

  • € 26,00 Entreeprijs

Met in de pauze gratis koffie of thee.

Locatie

Kasteel en landgoed Twickel

Adres
Twickelerlaan 7, 7495VG Delden
Telefoon
074-3761020
E-mail
Website
twickel.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter