Film | Hallelujah

Er zijn nooit documentaires over Leonard Cohen te veel. In deze intrigerende muziekdocu staat de song Hallelujah centraal.

Hallelujah: Leonard Cohen, A Journey, A Song. Er wordt ook veel verteld over de poëtische Canadese zanger aan de hand van tonnen archiefmateriaal.

Toen Leonard Cohen in 1984 zijn zevende studioplaat Various Positions uitbracht, werd er amper acht geslagen op de hymne Hallelujah. Alleen Bob Dylan, die het nummer al snel live bracht, leek er de waarde van in te zien. De versie van het liedje door John Cale op de tributeplaat I’m Your Fan bracht het nummer voor het eerst écht voor het voetlicht. Maar het was wachten op de cover van Jeff Buckley drie jaar later vooraleer Hallelujah zou uitgroeien tot een universeel bekende popsong.

In Hallelujah: Leonard Cohen, a Journey, a Song doet het regisseursduo Geller & Goldfine de geschiedenis van het nummer uit te doeken, maar het gebruikt het liedje ook om op een alternatieve manier naar het leven van Cohen te kijken. De ondertussen overleden zanger bezorgde hen een pak onuitgegeven archiefmateriaal dat hier voor het eerst te zien is.

Filmhuis Alleman
Filmhuis Alleman

Wanneer

Locatie

De Reggehof

Adres
De Höfte 5, 7471DK Goor
Telefoon
0547-284888
E-mail
Website
www.reggehof.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter