Streekmarkt Twente

Zaterdag 3 december is het weer zover: de Streekmarkt Twente. Een unieke markt met mooie producten van omliggende boerderijen. Slenter langs de kramen en proef van alles!

Het is heerlijk om na een ontspannende wandeling door Landgoed Twickel op de Streekmarkt Twente alle ingrediënten te vinden voor een smaakvol en feestelijk decembergerecht. Bovendien is het altijd erg gezellig om te luisteren naar de authentieke verhalen van de producenten. Ze weten waar ze over praten!

Hier proef je het echte Twente

Winterse sferen op de Streekmarkt

Knus, feestelijk en met nostalgische uitstraling. De start van een gezellige decembermaand, met feestelijke verlichting, smaakvolle hapjes en sfeervolle Christmas Carols van het koortje XS Bentelo, in gepaste Dickens kleding.

Natuurlijk zorgen de producenten voor pure ingrediënten om echte feestgerechten mee te maken zoals boerderijhert van De Lavei, lamsvlees van Bauke Bossink en scharrelvlees van Harry Boomkamp, Wagyu, Johan Haring en Rob Kleinsman. De streekproducenten geven graag advies en vertellen er een passend verhaal bij! En natuurlijk is er de verrukkelijke winterwijn.

Heeft u nog streekmarktmunten? Gebruik ze nu het nog kan, in januari is de actie afgelopen. Begin december goed, bezoek de Streekmarkt Twente. De eerste markt in het nieuwe jaar is op 7 januari.

Over de Streekmarkt Twente
Elke eerste zaterdag van de maand is het extra druk op het idyllische pleintje bij de Oude Blasiuskerk in het centrum van Delden. Van 9.00 tot 15.00 uur is er de Streekmarkt Twente, de oudste en bekendste van de regio. Het plekje roept de sfeer op van een Frans of Spaans stadje waar lokale boertjes hun producten verkopen en waar op de kleine terrasjes de lekkerste gerechtjes worden aangeboden, gemaakt van echte streekproducten.

De behoefte aan ambachtelijk gemaakte, lekkere producten, rechtstreeks van de boer groeit. Op de Streekmarkt Twente staan producenten uit de regio met authentieke, pure, eerlijke en met veel kennis en ervaring gemaakte producten. Hier kun je zien, voelen, ruiken en ervaren wat het echte Twente is. Bovendien zijn het producten met een eigen verhaal. Elke producent wil dit graag op de markt persoonlijk vertellen en laat je graag proeven. Alle producten zijn op een kleinschalige wijze gemaakt.

De Streekmarkt is zeer gewild en veel bezoekers maken er een dagje uit in Delden van. Een dagje in het historische centrum van Delden met het bezoeken van winkels, galerieën en restaurants. De Streekmarkt wordt georganiseerd door de Stichting Streekmarkt Twente.

Of bekijk de website www.streekmarkttwente.nl

Wanneer

  • -

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

Rond de Oude Blasiuskerk

Adres
Kerkplein, 7491AA
E-mail
Website
www.streekmarkttwente.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter