Bachwerkplaats presenteert het Requiem van Niccolò Jommelli

Koor en orkest van de Bachwerkplaats zorgen, onder leiding van Yt Nicolai, voor de opening van het seizoen met een uitvoering van het Requiem (Missa pro defunctis) van Niccolò Jommelli in de Diepenheimse Johanneskerk.

De Napolitaanse componist Jommelli (1714-1774) was in zijn tijd vooral bekend om zijn opera's, waarvan hij er zo'n zestig geschreven heeft.

Zestien jaar heeft hij als componist aan het hertogelijk hof van Württemberg in Stuttgart gewerkt. In die functie schreef hij in 1756 het Requiem naar aanleiding van het overlijden van prinses Maria Augusta von Thurn und Taxis, de moeder van regerend hertog Karl Eugen van Württemberg.

Het werk werd al snel in heel Europa bekend en in de tweede helft van de 18e eeuw vaak uitgevoerd, totdat het overbekende Requiem van Mozart nog populairder werd. Het Requiem van Jommelli is geschreven voor een koor en een orkest met kleine bezetting. Qua stijl is het duidelijk een werk uit de tijd tussen Bach en Mozart in. Tegenwoordig wordt het Requiem van Jommelli niet vaak uitgevoerd en dat is onterecht, omdat het muzikaal gezien zeer afwisselend en geen ogenblik saai is.

Het concert van de Bachwerkplaats wordt begonnen met het prachtige motet 'Halt was du hast' van Johannes Michael Bach (1648-1694), achteroom en tevens schoonvader van Johann Sebastian Bach.

De harmonieën in dit lied zijn van een buitenaardse schoonheid.

Klik hier voor kaarten.

Wanneer

  • -

Prijzen

  • € 15,00 Entreeprijs
  • € 7,50 Entreeprijs jongeren (t/m 18 jaar)

Kaartverkoop via https://www.bachwerkplaats.nl .

Locatie

PKN Johannes Kerk

Adres
Grotestraat 1, 7478AA Diepenheim
E-mail
Website
www.pkn-diepenheim.nl

Tip je vrienden

facebook twitter