Goors Historisch Museum

Goors Historisch Museum. In het kader van de open monumentendagen is het museum beide dagen gratis te bezoeken.

In het kader van de Open Monumentendagen openen duizenden monumenten in heel Nederland in het tweede weekend van september gratis hun deuren voor publiek. Zo ook het Goors Historisch Museum.

Open Monumentendag wordt georganiseerd door Nederland Monumentenland in samenwerking met lokale comités door het hele land.

Met dit evenement wordt gezamenlijk de aandacht voor de monumenten gevraagd door dit bijzondere Nederlands cultureel erfgoed toegankelijk te maken en het daarmee te behouden voor een breed publiek.

Tijdens de openmonumentendagen is er op beide dagen vanaf het Goors Historisch Museum om 11.00 uur een stadswandeling door Goor onder leiding van een gids.

Op de bovenverdieping van het museum is nog t/m 16 september de tentoonstelling ‘Werken in de textiel’ te bezichtigen. Deze tentoonstelling, over de geschiedenis van de textielindustrie in Goor, laat zien hoe belangrijk deze was voor Goor.

Beneden komen de andere beroepen uit de textiel, zoals van de kleermaker en de mutsennaaister aan de orde.

Daarnaast is er de vaste collectie met o.a. de grote maquette van Goor anno 1560, archeologische vondsten, de fraaie knipmutsencollectie en de twee antieke klokken uit de klokkenmaker families Spraekel (17e eeuw) en Bakker (18e eeuw).

Of bekijk de website www.historischgoor.nl/Museum.html

Wanneer

  • -
  • -

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

Goors Historisch Museum

Adres
Stationslaan 1-3, 7471AP Goor
Telefoon
0547-263519
E-mail
Website
www.historischgoor.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter