Theater bij de boer | De Vonderhoek gaat op de schop

Een theatervoorstelling over het platteland van morgen op Landgoed Twickel. Vanwege groot onderhoud aan de weg die door De Vonderhoek loopt, vraagt de gemeente de buurtbewoners om een plan te maken.

Verhaal:

De weg die door de Vonkerhoek loopt heeft groot onderhoud nodig. De buurtschap gaat op de schop. Dé gelegenheid om de gemeenschap te betrekken bij de plannen. Het doel is dat iedereen, ook de buurtschap er beter van wordt.

O, en of de gemeenschap meteen even alle maatschappelijke thema’s van het moment erin mee wil nemen. Waar komen de windmolens? Hoe brengen we de biodiversiteit weer op niveau? Kan de landbouw de voedselproductie nog aan? Hoe houden we het landschap aantrekkelijk?

Natuurlijk zijn de bewoners van De Vonderhoek al net zo divers als wij allemaal. Er zijn agrariërs en natuurliefhebbers, ouderen en jongeren, oorspronkelijke bewoners en nieuwkomers. Komen ze er samen uit?

De Vonderhoek gaat op de schop is een utopisch blijspel

Spel: Albert Dijkslag (boer Henk Koeslag), Johanna Schröder (dochter Michelle Koeslag), Chiquita Welmerink (buurvrouw Veerle Tomasini), Naomi Andriessen (dochter Stella Tomasini), Mia Eilander (kunstenares Lies van Dun), Rik Thybaut (hobbyboer Boris Turing) en Vera Bommeljé (journalist Jantiene Kousbroek)

Samen zijn zij de buurt...

Zes scenes plus Gefilmde intermezzo’s over onder andere; De Grond van ons Bestaan, Klimaat en Water en het varkensbedrijf van Ruben Exterkate uit Bentelo.

Aan het eind van iedere voorstelling zijn er verschillende pitchers om hun drive toe te lichten en vragen van aanwezigen te beantwoorden.

Vrijdag 27 mei 2022: Eric Kleissen directeur van Mineral Valley Twente. Zij onderzoeken oplossingen die bijdrage kunnen leveren aan de transitie van het landelijk gebied. D.m.v. proeftuinen kijkt men wat er in de praktijk werkt.

Zaterdag 28 mei: Arjan Zandvoort namens DJMN: duurzaam initiatief Markelo Noord: samenwerking van 20 grondeigenaren. Doel: duurzame landbouw, meer biodiversiteit, beter leefgebied voor weidevogels en gezond bodembeheer.

Zondag 29 mei: Eric Holterman en Xander Borre van Voedsel Veur Mekaar. In Bentelo is men een gezamenlijke moestuin gestart met het oog op lokaal en verbindend, gezond en regeneratief, educatief en transparant.

De Vonderhoek gaat op de schop is ontwikkeld in opdracht van Agrarisch Erfgoed Nederland AEN, de landelijke koepel van zeventien boerderijenstichtingen.

Vooraf en tussendoor een presentatie van streekproducten uit eigen omgeving

Of bekijk de website www.wilminktheater.nl/nl/agenda?start=2022-05-27&end=#anchorFilters

Wanneer

Prijzen

  • € 15,00 Entreeprijs

Tickets á € 15,00 zijn verkrijgbaar via: www.wilminktheater.nl

Locatie

bij Erve Groot Hobbelink

Adres
Lage Eschweg 4, 7495 VJ Delden

Tip je vrienden

facebook twitter