Stampij in de abdij

De toneelgroep van Herike- Elsen speelt met veel plezier het blijspel Stampij in de abdij geschreven door W.A de Groot. Een avond vermaak en na afloop gezelligheid!

In een klooster hebben de nonnen Ludwina, Bettine en Clementina enorm te lijden onder het schrikbewind van de zeer strenge moeder-overste Braspenning.

Zij proberen hier van alles aan te doen maar door tegenwerking van zowel de overste, als ook haar gemene hulpje Dorothé lijken alle pogingen gedoemd te mislukken.

Dan komt er een brief van hogerhand waarin kardinaal Koops schrijft dat er vanwege bezuinigingen enkele broeders in het klooster moeten worden gehuisvest. De samenwerking tussen de broeders en nonnen verloopt prima maar moeder-overste is in alle staten. Zij ziet haar opgebouwde imperium verdwijnen als sneeuw voor de zon en ook de op handen zijnde verbouwingen zijn haar een doorn in het oog.

Ze zet alles op alles om de broeders weer weg te krijgen en middels list en bedrog lijkt dat haar nog te gaan lukken ook. Pas aan het eind van dit kolderieke stuk volgt de ontknoping die even verrassend als weerzinwekkend is. Zijn oversten en bisschoppen onaantastbaar of heeft bidden toch nog zin?

Wanneer

Prijzen

  • € 6,00 Entreeprijs
  • € 3,00 Entreeprijs kinderen (t/m 12 jaar)

Kaarten zijn te bestellen door een whatsapp bericht te sturen of te bellen (na 17.00 uur) naar 06-33707177.

Locatie

Daltonschool Elserike

Adres
Herikerweg 36, Markelo

Tip je vrienden

facebook twitter