Politiek in de Pol-Special: Benefiet voor Oekraïne

Zondag 20 maart organiseert Politiek in de Pol een benefiet-aflevering over de situatie in Oekraïne.

Gasten zijn burgemeester Ellen Nauta, ex-minister van Defensie Ank Bijleveld en buitenland-deskundige Han ten Broeke. Muziek is er onder meer van de Oekraïense zanggroep Roesalka. De gehele opbrengst van deze special komt ten goede aan de Vriendschapsvereniging Hof van Twente-Kiev-Pechersk. Politiek in de Pol begint zondagmiddag 20 maart om 17:00 uur in Herberg de Pol in Diepenheim. Kaarten a 15 euro zijn te reserveren op www.diepenheim.nl Ter plekke is er ook gelegenheid extra donaties te doen.

De Vereniging Hof van Twente-Kiev-Pechersk heeft al dertig jaar een vriendschapsband met Kiev en coördineert het hulpaanbod uit onze gemeente. De Vereniging zet zich nu vooral in voor vluchtelingen uit Oekraïne. Zij regelen opvang en zamelen geld in.

Tijdens deze benefiet-aflevering van Politiek in de Pol licht burgemeester Ellen Nauta toe wat de gemeente kan doen voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Voormalig minister van Defensie Ank Bijleveld bespreekt de mogelijkheden van de Nederlandse defensie. Buitenland-deskundige Han ten Broeke van het Den Haag Centrum voor Strategische Studies (HCSS) laat zijn licht schijnen over de internationale machtspolitiek.

De Oekraïne-special is de 34e aflevering van de populaire politieke talkshow Politiek in de Pol in Diepenheim. Presentatie is in handen van Hans Verbeek.

Tijdens deze benefiet-aflevering biedt het Ondernemersplatform Hof van Twente Johanniter wijn aan van de Wijngaard Hof van Twente. Het betreft een gelimiteerde witte wijn (200 flessen) met op het etiket het werk van de Oekraïense kunstschilder Vasyl Kopaygorenko.

De opbrengst van deze mooie witte wijn (gelimiteerde oplage) komt geheel ten goede aan de Vriendschapsvereniging Hof van Twente-Kiev-Pechersk.

De prijs bedraagt € 30,- per twee flessen. Daarna (zo lang de voorraad strekt) op werkdagen tussen 10.00 – 17.00 uur bij Wijngaard Hof van Twente, Suetersweg 2A in Bentelo.

Of bekijk de website www.herbergdepol.nl/evenement/politiek-in-de-pol-special/

Wanneer

Prijzen

  • € 15,00 Entreeprijs

Locatie

Cultuurcentrum Herberg de Pol

Adres
Raadhuisstraat 8, 7478AG Diepenheim
Telefoon
0547-352911
E-mail
Website
www.herbergdepol.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter